Home>Front>Nysnø og regn om hverandre
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-02-06 12.10.48.png
Front Nyhet

Nysnø og regn om hverandre

Nysnøen som kom tidligere i uken, falt lett sammen med mildvær og regn det siste døgnet. Dessverre. I Ådneram hadde Ånen Ådneram kjørt Sirekrok løypa, men til helgen er mye borte. Derfor blir det bare løype på Lyseveien med spor til Grydalen og Sirekrok. Pluss spor innover Flatstøldalen.

Ådneram beklager at det ikke går an å kjøre alle løyper, men det skyldes været. Det er også kommet overvann på en del vann.

Sirdalsløyper har bare kjørt Hønedalen torsdag. I tillegg er Flesebekk – Donsen kjørt. De venter til fredag med ny kjøring for at vannet skal renne ut over snøen.

Sirdal Skisenter er klar for helgen med Stolheisen og Hulderheimen i Tjørhomfjellet. Barnetauet er klart, det samme er barnebåndet i Ålsheia. Der skal det være renn både lørdag og søndag.

Fidjeland og Ådneram Skitrekk melder også om gode forhold og at alle trekkene går.

Vi gjengir Yrs melding og langtidsvarsel for helgen.

Annonse

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-02-06 14.33.57.png

LYSE- OG SIRDALSHEIENE 

Stavanger Turistforenings føremeldinger er:

Veien inn Flatstøldalen er brøytet. Generelt er det lurt å følge kanten av vann som er under 800 meter. Pass på inn- og utoser. Det har ikke vært noe særlig med kuldegrader så sjekk vann før du krysser.

Grautheller 770 moh. Veien inn Flatstøldalen er brøytet. Det er ikke nok snø før en kommer oppover langs veien til Holmevatn. Det er ok med snø innover mot Grautheller, fra Duge kraftverk og innover mot hytta. Vannet er islagt, men værs obs på overvann og at det ikke er målt tykkelsen på isen. Ovnen i stua er ødelagt. Glasset i døren er knust, og den er pr. i dag ikke forsvarlig å fyre med. Bruk ovnen på kjøkkenet i stedet.

Heiberghytta Grautheller 757 moh. Du kan hente mer ved på Grautheller og fyll gjerne på til neste gjest slik at de ikke kommer til tomt for ved.

Heibergtunet Storevatn 965 moh. Ruta fra Taumevaten og hytta på Heibergtunet Storevatn byr på fine forhold.. Gode stålkanter kommer godt med.  Snødybde rett i underkant av 1 meter.

Taumevatn 750 moh. Greie snøforhold. Ikke kvistet enda og vi anbefaler å følge sommerruta på grunn av åpne vann og bekker. Rundt hytta er det greit med snø. Taumevatn er islangt.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-02-06 08.26.40.png

Den prikkete løypa til høyre, er fra fylkesvei 45 og starter ved Lortabu og går inn til Sandvatn.

FRAFJORD- OG BJERKREIMSHEIENE

Greie skiforhold fra Lortabu til Sandvatn. Og det er kvistet fra Mangærne (brua) til little Sandvatn.

Sandvatn 910 moh.  Det er kvistet fra Mangærne (brua) til little Sandvatn. Pass på inn- og utoser. Fadderlaget skriver følgende:
En mild januar har ført til flere spørsmål om is og snø forholdene innover fjellet mot Sandvatn. Her kommer en status rapport om forholdene så langt i januar
Det er lite snø i Hunnedalen, men nok til at skiene kan tas på ved bilen på Lortabu. Snømengden øker etter hvert som det går opp langs Lysebekken.

På toppen av bakken er det godt med snø for ski, selv om det er lite for årstiden. Vannene innover er trygge. Det vil si at det er flere lag med is. Det helt øverste laget er 30-40 cm slush og is. Det betyr at det kan komme vann og fuktighet i skisporene, men at det er trygt selv om det er mildvær. Dette gjelder både Blautevatn og Litle Sandvatn. Noen steder er det uvanlig store åpne råker ved inn og utos, så hold ekstra stor avstand. De store bekkene er åpne.

Når det gjelder vinterløypa videre fra Sandvatn til Langavatn, så ble isen sjekket lørdag 25. januar.
Så lenge en holder seg til vinter traseen er det helt trygt. Så langt vi kjenner til er det et lite område på selve Sandvatn som foreløpig klassifiseres som utrygt. Isen ved Blesevatnet og Rundavatnet meldes å være som alle foregående vann, men at en må være oppmerksom og holde uvanlig stor avstand fra inn-oset på Rundavatnet, da det ser ut som stor vannføring i elva har forårsaket åpne ganger inn i isen. Om en planlegger tur fra hyttebyen i Hunnedalen opp til Sandvatn, så vær oppmerksom på at Øyarvatn ikke er farbart. Her er det åpne råker og usikker is.
Vær trygg, hold avstand!