Home>Nyhet>Roger god coach for Marte
Nyhet Skiskyting Sport

Roger god coach for Marte

Gratulerer med VM-gull i skiskyting til Marte fra Froland. Kjempeeksempel på ei jente som har gjort jobben sin, forteller Roger Grubben, spesiallærer ved Sirdal videregående skole.

Årsaken til at vi skriver om forholdet Roger Grubben og Marte Olsby Røiseland, var at Marte i et TV-intervju fremhevet Rogers innsats som lærer og at det var han som fikk henne til å satse på skiskytter-karrieren.

Hun kom til skolen som 15-åring (ble 16 år i desember). Hun var ikke noe barnestjerne i skiskyting, men Roger og Marte fant tonen. Hun var svært lærevillig. Nå har de holdt kontakt i 15 år og Roger er fortsatt en god og nær coach for Marte.

Foto: Roger Grubben har samarbeidet med Marte Olsbu Røiseland i 15 år.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-02-15 16.58.00.png

Marte fikk sitt første individuelle VM-gull.

  • Marte hadde en del trøbbel i starten, men hun var villig til å jobbe hardt. En viljestyrke og arbeidsmoral som en skal lete lenge etter. Jeg er stolt av hennes innsats, sier Roger.

Han trekker fram hennes tålmodighet, hvor hun har utmerket seg mest. Alt er gjort i Martes tempo.

Annonse

  • Hun gjør og har gjort en skikkelig jobb for å komme på dagens internasjonale toppnivå. Marte er positiv i skiskyttermiljøet. Hun gir og drar nytte av andres kompetanse, forteller en meget glad coach.

Roger er glad for at han har kunnet være med å bidra til å forme hennes egen innsats. Samarbeidsprosjektet med Roger er veldig interessant, men det er utøveren som avgjør framdriften og målene.

  • Martes egenskaper og vilje gir nå resultater og det var på tide at hun vant et individuelt mesterskap, sier Roger Grubben, som er på Dombås i helgen med sine elever, under Norgescupen.

Marte Olsbu Røiseland

 (født 7. desember 1990) er en norsk skiskytter fra Froland. Hun ble verdensmester på 7,5 km sprint i VM i skiskyting 2020 i Antholz

Hun har vunnet seks VM-gull – ett individuelt og fem stafettgull samt en bronse fra VM og to OL-sølv. I tillegg har hun tre kongepokaler og åtte NM-gull i skiskyting, sju NM-gull i rulleskiskyting og tre gull i junior-NM i skiskyting. Røiseland debuterte i verdenscupen i skiskyting sesongen 2012/13, da hun ble nr. 28 på normaldistansen i Östersund. Hun tok gull i sprint og bronse på stafett i EM i skiskyting 2014 i Nové Město.

Karriere

VM i skiskyting 2016 i Oslo gikk hun ankeretappen på Norges lag som tok gull i kvinnestafetten etter at Synnøve SolemdalFanny Horn Birkeland og Tiril Eckhoff hadde sendt henne ut i ledelsen. Hun gikk også åpningsetappen for det norske laget som tok bronse i mix-stafett i samme mesterskap.

Røiseland tok sølv på 7,5 km sprint og var med på Norges lag som tok sølv på mix-stafett i vinter-OL 2018 i Pyeongchang. Hun tok sin første verdenscupseier da hun vant sprinten i Nové Město 20. desember 2018.

Hun var med på det norske laget som tok gull på mix-stafett i VM i skiskyting 2019 i Östersund, sammen med Tiril EckhoffTarjei Bø og Vetle Sjåstad Christiansen. I VM i skiskyting 2020 i Antholz gikk Røiseland på det norske laget som tok gull på mix-stafett. Tiril Eckhoff, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø var de andre på laget.

Kilde: Wikipedia

Marte Olsbu ble gift med Sverre T. Røiseland i 2018.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-02-15 16.59.44.png

Marte blir gratulert av ektemannen Sverre etter VM-gullet.