Home>Front>Stort utfart – parkeringskaos
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-02-28 15.32.23.png
Front

Stort utfart – parkeringskaos

Du verden for en utfart det var til Øvre Sirdal på fredag. I det flotte været, rene påskestemningen. Kjøringen fra Stavanger tok to timer, litt lenger tid enn normalt. Det ble tidlig fullt for alle som skulle parkere. Det meldes om parkeringskaos fra Tjørhomfjellet til Ådneram.

Foto: Fredrik, Hedda og Frida på toppen av Tjørhomfjellet.

Nysnø på trærne og flotte solforhold på Sinnes.

Vaktene hadde store problemer med å finne plass til alle privatbilene. Det ble parkert foran Asko sin tilhenger slik at hovedbilen ikke fikk ut hengeren før alpindagen var over ved 16-tiden i Ålsheia. Lite tenkt når de blokkerer på den måten.

Tidlig fullt på parkeringsplassen ved Haugen.

Også for de som parkerte ved parkeringsplassen på vei opp til Haugefjedl, ble det tidlig fullt. Noen forsøkte å parkere langs veien, men da kjørte de seg fast i løssnøen og Vikings bergingsbil måtte dra dem opp igjen.

På Fidjeland var det fullstendig kaos hvor alle plasser på brøytede områder var opptatt. Når folk ikke fant ledig plass der ble bilen parkert langs veien, med de problemer det medførte. For mange er det uforståelig at to parkeringsanlegg er ubrøytet.

10.000 denne uka

Annonse

Driftsleder Roy Kleiberg i Sirdal Skisenter hadde 2.720 betalende turister innenfor alpinanlegget i Tjørhomfjellet og Ålsheia ved 13-tiden fredag. I løpet av ettermiddagen vil nok flere hundre komme i tillegg og da vil de passere 10.000 mennesker siden mandag morgen. Et tall Kleiberg er svært godt fornøyd med.

Driftsleder Roy Kleiberg sjekker parkeringen nedenfor Ålsheia.

Gratis time

  • Køer for å finne parkering og køer for å renne i alpinanlegget. Derfor lot vi alle få en time gratis for de som ønsket å renne til klokka 1700, forteller Torbjørn Tjensvold ved Fidjeland Skitrekk.

All time high var det også i Ådneram denne fredagen. Omkring 800 – 900 betalende var det ved trekket. Tendenser til kø der også, men alle smilte og var glade og fornøyde.

  • Det var jo rene påskestemningen fredag. For et vær og for et godt føre, sier Magne Ådneram, ved Ådneram Skitrekk.

Vi snakket med alpinister som hadde vært i Ålsheia/Tjørhomfjellet. Meget gode snøforhold og godt underlag til å renne. Beste på flere år, var gjenganger. Hadde det vært en hjelpesmann i stolheisen, kunne det vært fylt opp med fire personer på hver tur. Nå ble det litt mange ledige seter.

Alpintrekkene i Nystøl og Slettekvæv avlaster, men der var det også køer på en sånn flott dag.

For de mange som benyttet seg av langrennsløypene, var det utmerkede spor og løyper. Bare godord å høre.

Tåpelig parkering med å blokkere tilhengeren til Asko.

Både ved trekket til Nystøl (til høyre) og Slettekvæv var det lange køer.