Home>Nyhet>Utsetter kvisting av løyper for villreinen
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-02-14 17.26.36.png
Nyhet

Utsetter kvisting av løyper for villreinen

Kvistingen av vinterløyper fra Ådneram og nordover er utsatt på grunn av de kritiske forhold for villreinen i høyfjellet, opplyser driftsleder Per Henriksen i Stavanger Turistforening.
  • De finner ikke mat der de pleier, og trekker derfor ned i hyttefelt og dalsider. Vi oppfordrer skiturister til å gå andre steder enn til Taumevatn, Storevatn, Jonstølen og Grautheller akkurat nå. Disse hyttene er derfor blokkert for sengebestilling fram til 20. februar. Det vil bli gjort en ny vurdering av situasjonen i slutten av uke 8.

Krevende vinter

  • Det er en krevende vinter for villreinen. I Sirdal og Bykle kommune er det innført ekstraordinær båndtvang. Regn med påfølgende frost har ført til at store beiteområde i høyfjellet har iset ned, opplyser Sven Sandvik, miljøkonsulent i Sirdal kommune.

Villreinen trekker nedover på leting etter mat og sprer seg ut i mindre flokker. Det er observert dyr på steder der de normalt ikke går.

Sirdal kommune oppfordrer folk til å holde seg til de preparerte løypene og ikke oppsøke områder med villrein. Om du treffer på villrein er det viktig å holde lang avstand og ikke stresse dyrene.

Send gjerne en SMS til Statens Naturoppsyn (tlf: 915 85 265) om du ser villrein eller villreinspor i områder der det ikke pleier være villrein.

Kommunen håper folk har forståelse for den ekstraordinære situasjonen og at båndtvangen blir respektert.

Annonse