Home>Alpint>Vekslende vær og føre
Alpint Nyhet Turløyper

Vekslende vær og føre

Nå er det vekslende forhold i Sirdal. Det betyr regn og snø om hverandre. Forholdene i alpinbakkene er svært gode til vinterferien for Rogaland. Langrennsporene holder heldigvis også godt i mildværet. Så det er nok snø i bakker og løyper, meldes det.

Alle tre alpinanleggene melder om gode snøforhold. Øverst i bakkene er det mellom en og to meter med snø. Ådneram Skitrekk, Fidjeland Skitrekk og Sirdal Skisenter er bare fornøyde før innrykket til helgen.

Ånen Ådneram klargjør alle tre løypene i Sirekrok, Flatstøldalen og Grydalen. Sirdalsløyper har kjørt løyper til Storeknut og inn Jogledalen til Steinbu. Løypa over Urdalskaret er klar, sammen med spor til Ånghelleren, Hønedalen og Forsbergløypa. Litt verre og ujevnt er det i Fiskebudalen, Nessetdalen og ned til Tjørhom. Fra Nessetbrua til Deg langs elva er det greie spor.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-02-20 16.10.20.png

De fleste løyper er klar for helgen.

Matproblemer for villreinen

Villreinen har problemer med å finne mat i høyfjellet og trekker derfor ned i hyttefelt og dalsider. For å skåne villreinen har Stavanger Turistforening (STF) foreløpig utsatt kvisting av vinterløypene fra Ådneram og nordover til etter vinterferien.

Annonse

Villreinen har problemer med kvisting av vinterløypene fra Ådneram og nordover.

Det er kritiske forhold for villreinen i høyfjellet. Spesielle isforhold i fjellet gjør at store mengder villrein trekker ned mot hytteområdene for å finne mat.

Vi oppfordrer deg som skal på tur i fjellet denne uken til å gå andre steder enn til Taumevatn, Storevatn, Grautheller og Jonstølen. Disse hyttene er blokkert for sengebestilling fram til 2. mars, skriver STF på hjemmesiden.

Som alternativ til disse hyttene anbefaler vi å gå til Børsteinen, Ådneram anneks og Stranddalen (ikke kvistet). Vi kommer til å kviste til Tomannsbu, Blåfjellenden, Lagavatn og Sandvatn så raskt forholdene og vannene er trygge for scooter. Vi bruker vanligvis å klare dette til fredag før vinterferien som er førstkommende 21. februar. Det vil bli gjort en ny vurdering av forholdene i slutten av uke 9.

Skulle du treffe på villrein i fjellet nå er det viktig å trekke seg unna og ikke forstyrre dem. Villreinen har problemer med å finne mat pga nedising av beitene i høyfjellet. Om vi forstyrrer dem bruker de unødig mye energi på å flykte, noe som er  ekstra uheldig når det er krevende forhold slik som i år. Spesielt viktig er dette for de som har hund. Det er ekstraordinær båndtvang i de fleste kommunene til STFs rutenett.