Home>Nyhet>Veterantreff på Fidjeland
Nyhet

Veterantreff på Fidjeland

Norsk Veteran Motorsykkel Club avdeling Sør-Rogaland skal 26. – 28. juni arrangere internasjonalt treff ved Sirdal Høyfjellshotell på Fidjeland. ”Skogsløpet” som lørdagens utfart kalles, vil i år kjøres fra hotellet til Tonstad og retur.

Over 90 veteran-motorsykler deltok i fjorårets treff, der utfarten var tur-retur Øygardstøl og Lysebotn. Det var litt av noen klenodier, nypusset og trimmet for anledningen, som deltok på ”Skogsløpet”.

Eldste motorsykkel var det Bjørn Moe fra Tretten i Gudbrandsdalen som hadde. En Harley Davidson fra 1915. Eieren forteller at han kjøpte sykkelen i 1978 for stipendet han fikk på yrkesskolen, kroner 3.700. Den kom fra Biri. Verdien er langt høyere i dag. Moe har hatt mye arbeid med sykkelen, men i dag brukes den året rundt.

Motorsykkelen til Bjørn Moe beundres av Tor Alvsåker (fra venstre), Ove Helland og Otto Helland.

Turen fra Fidjeland til Lysebotn ble tøff for mange. Bremser gikk varme. Andre fikk andre motorproblemer og måtte lastes opp på tilhenger for returen.

Kjell Fuhr er leder for avdelingen og deltakerne kommer fra hele landet pluss fra våre naboland.

Kjell Fuhr er leder for avdeling Sør-Rogaland.

Første og siste stopp var Øygardstøl på vei til Lysebotn.