Home>Arkiv>Villrein flytter øvelse
Arkiv

Villrein flytter øvelse

Den store skredøvelsen som skal arrangeres søndag formiddag i Sirdal, er flyttet fra Suleskard til Tjørhom. Årsak, mye villrein observert i Suleskardområdet.

Oppmøte og brief for øvelsen er lagt til Statnetts brakkerigg på Handeland. Selve skredøvelsen blir like ovenfor Tjørhom kraftstasjon i nærheten av Steinulvsknuten.

Leder for øvelsen er som i fjor, Runar Heggen i Sør-Vest politidistrikt. Ellers deltar politiet med flere deltakere sammen med Hovedredningssentralen i Sør-Norge og forsvaret med sitt redningshelikopter. Hvis mulig, kommer også politihelikopter og Luftambulansen.

I tillegg kommer frivillige organisasjoner med Øvre Sirdal Leitegruppe, Norske Redningshunder og Røde Kors med sin skredgruppe. I tillegg en del andre frivillige organisasjoner og observasjonsgrupper.

Ifølge yr er det meldt stor snøskredfare. Lørdagskvelden er det plaskregn i Sirdal og fra midnatt skal det blåse liten kuling 10-11 m/s og 9 – 14,5 mm er meldt med nedbør. I morgen formiddag er meldingene lett bris og 5 m/s.

Ingen gode værutsikter, men det er kanskje i slikt vær redningsmannskapene må rykke ut ved eventuelle snøskred.

Annonse

Foto: Fra fjorårets øvelse med søk etter savnede. Da var det på Gravassryggen.

Rolf Heggen fra Politiet leder øvelsen.