Home>Alpint>Bra snøforhold –koronatiltak
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-03-11 18.52.38.png
Alpint Arkiv Skiløyper

Bra snøforhold –koronatiltak

Butikker og spisesteder i Øvre Sirdal har nå tatt tiltak for å begrense spredning av koronaviruset. Smittede personer som er i karantene, bes om å holde seg borte fra disse steder og der det er mye folk samlet, som i alpinanleggene og skiløyper.
  • Alle parter må vise hensyn til denne epidemien. Da oppfordres det til felles dugnad for å unngå smitte, sier Ånen Ådneram, leder av Ådneram Skitrekk.

Gerd Madland ved Joker/G.P. Tjørhom på Sinnes har satt i gang tiltak sammen med Fjellbutikken i Ådneram og Omlidbutikken. Folk oppfordres til å bruke engangshansker når de handler. Antibac er ikke å oppdrive.

  • Vi vil gjerne gjøre vårt for å begrense spredning av koronaviruset. Dette er ikke noe pålegg, men gjort av eget initiativ, sier Gerd Madland, som oppfordrer kunder i karantene å ringe butikken. Ikke oppsøk oss. Vi pakker varene som bestilles og setter dem på utsiden av butikken.

Øystein Tjørhom, daglig leder ved Sirdal Skisenter, forteller at de legger opp til en del restriksjoner på spisesteder i Tjørhomfjellet og Ålsheia. Maten skal serveres, det blir ingen selvbetjening lenger.

  • Ellers oppfordres turistene til å vaske hendene hyppig og ikke håndhilse. Folk som er i karantene er ikke velkomne, verken innen- eller utendørs i anleggene, sier Tjørhom.

Snøforholdene er helt ypperlige. Turister oppfordres til å kjøpe billetter via internett, på forhånd. Alle heiser går nå i Tjørhomfjellet, Ålsheia, Fidjeland og Ådneram.

Sirdalsløyper melder også om gode forhold. Alle løyper blir kjørt opp til helgen, bortsett fra løypene til Kvinen. De er fortsatt stengt på grunn av villreinen. Ånen Ådneram forteller også at alle løyper i Ådneram-området er kjørt opp som vanlig.

De som er smittet av korona-viruset eller er i karantene blir oppfordret til ikke å bruke løypene, ifølge råd fra Folkehelseinstituttet. En skal heller ikke håndhilse.

Annonse

Bruk vett. Kos deg. Snøforholdene er gode. Værutsiktene for fredag og lørdag er også gode.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-03-12 08.15.07.png

Flotte skiløyper venter.