Home>Alpint>Håper på regjeringsstøtte
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-02-12 11.03.05.png
Alpint Front Nyhet

Håper på regjeringsstøtte

Dersom regjeringen imøtekommer Alpinanleggenes Landsforening om en krisepakke på 400 millioner kroner, vil det være til god hjelp for tapt heiskortomsetning, sier Øystein Tjørhom, daglig leder for anleggene i Tjørhomfjellet og Ålsheia.

Alpinanleggene anslår å tape omkring 33 prosent av heiskortsalget denne sesongen. Årlig omsetning på landsbasis for alpinanleggene utgjør 1,3 milliarder kroner. Aftenbladet.no omtalte denne saken først.

Tjørhom mangler 40 prosent eller 9,2 millioner kroner av en årsomsetning på 23 millioner kroner i alpinanleggene. Fidjeland Skitrekk og Ådneram Skitrekk er også medlemmer av Landsforeningen.

Dersom ikke sentrale myndigheter kommer med noen lovnader om hjelp, må eierne sette seg sammen med bankene og se hvilke utvei en skal finne på elendigheten. Tiltak må iverksettes. Avdragsfrihet er ordnet. Kanskje kan rentene reduseres i takt med Norges Banks rentenedgang ?

  • Alle monner drar. Vi må finne en akseptabel løsning som vi kan leve med til neste sesong. Covid 19-epedemien er ikke noe stas for noen bedrifter. Det har medført problemer for de fleste, sier Tjørhom, som støtter de sentrale kravene om å hindre smitte og sette liv og helse i fokus.

Tjørhom vil også berømme hytteeierne som har innfridd regjeringens hytteforbud. Øvre dalen er tom for turister og det var ikke mange på dagstur i helgen.

Foto: Skiheisen i Tjørhomfjellet er stengt.

Annonse

Øystein Tjørhom håper regjeringen vil støtte krisepakken til Alpinanleggenes Landsforening.