Home>Front>Hyttefolk bør være hjemme
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-03-11 18.52.38.png
Front Nyhet

Hyttefolk bør være hjemme

Vi vil gjerne være med på den nasjonale helsedugnaden og ber derfor om at hyttefolket eller deltidsinnbyggerne holder seg hjemme i sin hjemkommune, sier Jonny Liland, ordfører i Sirdal kommune.

I Sirdal er det kommunale helsevesen tilpasset innbyggertallet i kommunen. Vårt tjenestetilbud er i utgangspunktet dimensjonert etter kommunens innbyggertall.  Vi oppfordrer også egne innbyggere om å begrense reisevirksomheten til andre kommuner til det aller nødvendigste. Av hensyn til de sirdøler som tilhører risikogruppene og vårt helsepersonell gir vi en slik oppfordring. Jeg er sikker på at gjestene og deltidsinnbyggerne forstår situasjonen og tar dette ansvaret.

Ordføreren understreker at legekontoret ikke har kapasitet til å teste eventuell koronavirus for deltidsinnbyggere. Det må ordnes i hjemkommunen.

  • Rogaland er et belastet fylke med mange som har pådradd seg smitte, nettopp av de grunner jeg nå har nevnt ønsker vi minst mulig tilstrømning til vår kommune akkurat nå, sier Liland.

Butikker i Sirdal har nå tatt tiltak for å begrense spredning av koronaviruset. Smittede personer som er i karantene, bes om å holde seg borte fra butikkene.

Gerd Madland ved Joker/G.P. Tjørhom på Sinnes har satt i gang tiltak sammen med andre butikker i kommunen. Folk oppfordres til å bruke engangshansker når de handler. Eller antibac hvis det er mulig å anskaffe det.

Annonse

  • Vi vil gjerne gjøre vårt for å begrense spredning av koronaviruset. Dette er ikke noe pålegg, men gjort av eget initiativ, sier Gerd Madland, som oppfordrer kunder i karantene å ringe butikken. Ikke oppsøk oss. Vi pakker varene som bestilles og setter dem på utsiden av butikken.

Øystein Tjørhom, daglig leder ved Sirdal Skisenter, kritiserer beredskapsledelsen for dårlig kommunikasjon.

  • Før meldingen kom, har det ikke vært dialog med oss som driver alpinanleggene. Vi har reagert og bedt om et møte med kommunen, sier Tjørhom som går glipp av store inntekter med at anlegget må stenges helt ned.

Vinterfestivalen som skulle vært arrangert neste helg i Tjørhomfjellet og Ålsheia, er nå avlyst.