Home>Arkiv>Hyttefolk føler seg uønsket
Arkiv

Hyttefolk føler seg uønsket

Mange kunder som var innom Fjellbutikken i Ådneram på torsdag og fredag, har gitt uttrykk for at de føler seg uønsket i Sirdal, selv om de har hytte der. En underlig situasjon har oppstått etter at beredskapsledelsen i kommunen har gått ut med klar tale om at deltidsinnbyggere ikke er velkomne nå.

Det vises til helsedugnaden om å være i din hjemkommune. Sirdal har ikke kapasitet til å ta hånd om eventuelt syke i denne perioden. Nå er det strammet inn med at skitrekkene er stengt. Skiløypene har de heller ikke lov å tråkke på ny. Tråkkemaskinene er parkert. Alle overnattingsteder stenges lørdag klokka 1000.

Jan Ove Johnsen synes restriksjonene i løypene er litt strenge.

Betjeningen i Fjellbutikken har innført restriksjoner.

Tiltakene iverksettes for å hindre korona-smitte. Helsetjenesten i Sirdal er dimensjonert etter innbyggertallet om man skulle bli syk.

Alle vi snakket med har forståelse for kommunens helsetjeneste som må prioritere egne innbyggere. De vi har snakket med er innstilt på å dra hjem hvis det skulle komme symptomer på at de blir syke under hytteoppholdet. Da er det rett hjem for å oppsøke fastlege eller legevakten i hjemkommunen.

  • Vi ønsker heller ikke å bli smittet av kundene, og har derfor innført en del tiltak. Engangshansker, fem i butikken samtidig og å holde en meters avstand, da håper vi det går greit, sier Anne May Sirekrok, daglig leder for Fjellbutikken.

Solveig Marie Ådneram og Anne May Sirekrok pakker mat til folk som er i karantene og som får levert varene utenfor butikken.

Sirekrok forteller at de har levert matvarer til fire hytter som er i karantene. De oppsøker verken butikk eller folk ellers, de er bare i hyttene. Innendørs.

Annonse

Jan Ove Johnsen er på hytta og innom for å handle. Han synes restriksjonene med å stenge alpinanleggene og skiløypene er i drøyeste laget.

  • Greit å stenge varmestuer og spisesteder, men ikke løypene. Alle hadde deltatt på dugnad med å holde avstand, sier Johnsen.

Helene Øen og sønnen Jonathan er innom for å handle i Fjellbutikken. Hun kom opp på torsdag og respekterer reglene. Hun kjenner litt på det, etter at kommunen ikke ønsker hyttefolket velkommen i denne perioden. Hun berømmer butikken for å ha klare regler i denne situasjonen.

Helene Øen og sønnen Jonathan er på handel i Fjellbutikken.

Smågodthylla har vi stengt av, sier Anne May Sirekrok. Det kan være en ”smittebombe.”