Jordmørkt og vanskelig føre

Sirdal Skimaraton fikk ikke det eventyrlige været som var lovet. Nå ble det veldig jordmørkt og dårlig sikt. Tråere føre enn forventet.

Som følge av jordmørke så ikke løperne alle ujevnheter i utforkjøringene noe som medførte noen fall. Heldigvis ble ingen skadet. Alle tok det med godt humør og koste seg, enten de gikk helmaraton på 45 kilometer, halvmaraton på 23 kilometer, 10 kilometer eller trimløypa.

Alle startet samtidig og det medførte kø når sporene snevret inn til to spor.

Tor Roar Ravndal (nr 5) vant maraton-rennet foran sønnen Tor Jøran. Begge Gjesdal Idrettslag.

Far Tor Roar Ravndal og sønn Tor Jøran knivet hele maratonløpet. Det var far Tor Roar som var den piggeste og vant løpet til slutt. Sluttiden ble 2.32.38,9, mens sønnen kom inn på 2.34.42,0 Jan Sverre Aamlid kom på tredjeplass.

Elise Hay Opsahl, Team Ryfylke, ble vinner av kvinneklassen på maraton med tiden 2.58.31,1. Wenche Kvæven, Sirdal kom på 2. plass med 2.59.25,9. Gunn-Rita Dahle Flesjå koste seg under løpet og kom inn på 4. plass med tiden 3.32.43,8.

103 deltakere deltok i maratonklassen, mens det var 119 deltakere som deltok i halvmaraton. På grunn av det tråe føret var det flere vi snakket med som svingte inn etter en runde.

16-åringen, Sondre Lunåsmo, Kverneland Ski, ble vinner av halvmaraton med tiden 1.18.23,6. 14-åringen, Marius Nygård Fidjeland, Sirdal Skilag ble nummer 2 på sin første halvmaraton. Glimrende gjort.

Annonse

Marius Nygård Fidjeland, Sirdal ble nummer to, Sondre Lunåsmo, Kverneland nummer en og Kristoffer Sola, Sandnes nummer tre på halvmaraton.

14-åringen Malena Sirekrok, fra Gjesdal ble vinner av halvmaraton kvinner på tiden 1.22.47,5. Hun er barnebarn til Ola Sirekrok, kjent skiløper og friluftsmann i Sirdal.

10 kilometer ble vunnet av Vetle Svanes Strand, Stavanger skiklubb. Han er også elev ved Sirdal videregående skole. 35,53 ble vinnertiden. Synnøve Austerå, Kverneland, vant kvinneklassen på tiden 39,52.

Vetle Svanes Strand, Stavanger skiklubb ble vinner av 10 km, han er elev ved Sirdal videregående skole.

Torjus Idland fotografert på drikkestasjonen.

Asgaut Kalsås, Ålgård og Odd Geir Aarrestad smører skiene med blått før start.

De tre beste på 23 km for kvinner. Fra venstre Johanne Ljones Karlsen (nr 2), Malena Sirekrok, Gjesdal (nr 1) og Yvonne Smith, Stavanger (nr 3).