Home>Kultur>Ser dårlig ut for 17.mai-feiringen
Kultur Nyhet

Ser dårlig ut for 17.mai-feiringen

Av Rune Bjerga

Online-standup-komiker

Det ser dårlig ut for 17 mai feiringen, skal vi tro nyhetene.

Her er en oppdatert liste med 11 krav og alternativ:

1: 17 mai-salutt: Alle går ut på egen terrasse/balkong kl: 07:00 og skriker PANG i en plastikkpose. (For å unngå smittefare)

Annonse

2: Hver kommune gir dispensasjon til at 1 korpsmedlem (Ikke nybegynner med streng) har tillatelse til å gå rundt i hver sin bydel og spille «Ja vil elsker dette landet» på blokkfløyte. også den i pose for å unngå smitte.

3: Helium-ballong-selgere: Det er lov å selge ballong – men ikke kjøpe ballong fysisk. Kun via vipps. Og da må selgeren filme og legge ut på 17mai.helium.ballong.com at han/hun slipper ballongen opp i luften og deretter sende film til barnets foreldre slik at barna kan se på pengene som går opp i luften.

4: Isbilen får lov til å kjøre rundt i gatene, men kun for å spille Norge Rundt-melodien. Ikke selge is.

5: 17 mai-talene: Det er lov å tale, men det er ikke lov å høre på.

6: Barnetog: Kun 1 elev fra hver barneskole har lov å gå i barnetoget. Avstand skal være 1,2 km til neste elev. Det er ikke lov å se på. Heller ikke rope «HURRA» mot barnet fra terrasser, balkong og vindu da dette kan medføre smittefare.

7: Folketog: Det er i år kun lov å delta med droner. Mennesker skal ikke gå i folketog. Det er ikke lov å se på.

8: Russetog. Det er lov å kjøre bussene som er påkostet med mer enn 1 million i russetoget i år, men russen selv kan ikke delta. Avstanden mellom bussene skal være 1 time. Det er heller ikke her lov å se på. Russen har kun lov å feste via Skype ol. etter at leksene er gjort.

9: Det er ikke lov å gå i bunad i sympati med de som hadde levert inn bunaden for å sy den inn/ut, og ikke får den til 17 mai på grunn av corona-stengte systuer.

10. 17 mai sendingene på Nrk og TV 2 vil bli erstattet med «Coronatesting på Færøyene minutt for minutt».

11: Potet/sekkeløp: Det er kun lov å hoppe i sekk på egen eiendom – uten potet. Dette på grunn av smittefaren om man ramler, poteten ruller ut i offentlig gate – en tilfeldig forbipasserende hund tar den i munnen – går hjem til eieren – og eieren tar på poteten. Og da blir smittet.

Ha en riktig god feiring!