Home>Front>Skiløyper ikke oppkjørt – overnattingssteder stenges
Front Nyhet

Skiløyper ikke oppkjørt – overnattingssteder stenges

Beredskapsledelsen i Sirdal kommune strammer til ytterligere og nå blir det ikke lenger tillatt å kjøre opp skiløyper. Det er også vedtatt at overnattingssteder stenges av lørdag 14. mars klokka 1000.

Det er besluttet ytterligere tiltak som en del av den nasjonale dugnad for å hindre smitten av Korona viruset. Tiltakene iverksettes etter råd fra kommuneoverlegen og med hjemmel i smittevernloven § 4-1:

Overnattingssteder i Sirdal stenges fra og med 13. mars. Dette gjelder blant annet Sirdal Høyfjellshotell, Tjørhomfjellet Resort, Tonstadli, leirsteder og større foreningshytter o.l. som leies ut. Eksisterende gjester må forlate overnattingsstedene innen 14. mars 2020 kl. 1000.

Langrennsløypene i Sirdal vil ikke bli kjørt opp fra 13. mars 2020 og inntil videre.

Vi opprettholder anmodningen om at gjester og deltidsinnbyggere blir værende i sine hjemkommuner. Der er helsetjenesten dimensjonert etter innbyggertallet om man skulle bli syk.

Helsetjenesten i Sirdal er i utgangspunktet dimensjonert etter innbyggertall, og kan bli svekket ved at helsepersonell blir satt ut av funksjon som følge av koronasmitte.

Annonse

Kommunen oppfordrer egne innbyggere om å bli i hjemkommunen. Og at alle følger de sentrale råd for å hindre smitte.

Sirdal Høyfjellshotell må stenge overnattingsstedet 14. mars klokka 1000.