Home>Front>Drømmeforhold og masse snø
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-04-20 11.25.07.jpg
Front Nyhet Skiløyper

Drømmeforhold og masse snø

Vi skriver 20. april og vi har drømmeforhold fremdeles. Ypperlig skiføre, flott vær med skyfri himmel og fortsatt massevis av snø. Kan vi ha det bedre, og nå er hytteeierne også hjertelig velkomne til å overnatte. Til å bruke skiløypene og alpinbakkene.

Styreleder, Siri Fidjeland, i Sirdalsferie og Julie Olsen, daglig leder i Sirdalsløyper, smiler og er bare fornøyde med tilstanden.

De kan ikke rose hyttefolkene nok, så lojale de har vært siden hytteforbudet ble innført 13. mars. De har respektert både det nasjonale forbudet og vært svært lojale overfor å komme på dagstur.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-04-20 11.23.13.jpg

Siri Fidjeland har savnet hyttefolkene.

  • Sirdal uten hyttefolk er ikke det samme. Vi har savnet den liv og røre som pleier å være i den mest travle perioden før og etter påske. Nå er dalen på vei tilbake slik vi kjenner den, med massevis av turister, sier Siri Fidjeland, som beklager de store tapene enkelte selskaper har fått etter tvangsstengingen. Mange har mistet naturlig handel på årets beste og mest travle periode. 37 millioner kroner i tap er notert for Sirdal.

Julie Olsen undres hvorfor ikke skiløyper kunne vært kjørt. I byene og Jær-regionen har de gått i kø, mens vi ikke har fått åpnet våre ”idrettsanlegg”, verken for fastboende eller dagsturister. Helt uforståelig.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-04-20 11.23.18-2.jpg

Nå er det glimrende forhold, sier Julie Olsen.

Annonse

Tråkkemaskinene har stått stille i fem uker og det går ut over vedlikehold av løypene. Når sålen blir ubehandlet, kommer det fort skavler og fenner og vinden og snøen sørger for at ikke alt er som normalt.

Nå håper alle at nattefrosten holder seg, slik at ikke vårsmeltingen kommer for fullt. Alle håper at skiløypene skal holde seg brukbare fram til 1. mai-helgen. For alpinbakkene er det ikke noe problem, mer usikkerhet knyttes til skiløypene når bekker og elver åpnes opp.

Men er du ikke kresen, så er det gode muligheter for skiturer uten oppkjørte løyper over 1.000 meter. Der er det også fire meter snø å boltre seg i.

Hold til høyre, to meters avstand. Ikke mer enn fem samlet på en plass.

Og hundene skal være i bånd fra 1. april.

God tur.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-04-20 11.26.58.jpg

Drømmeforhold i fjellet denne uken.