Home>Front>Drømmer om ei seng – snart 1000 km på sykkel
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-04-21 12.36.03.jpg
Front Sport

Drømmer om ei seng – snart 1000 km på sykkel

Jeg har syklet 764,9 kilometer på 24,41 timer. Nå drømmer jeg om ei seng når jeg kommer i mål i Eigersund en gang i løpet av kvelden, sier 23-åringen Fredrik Dversnes fra Egersund. Han startet mandag morgen klokka 0800 sammen med Eirik Lunder.

Fredrik har en tredje pause det siste døgnet utenfor Joker Sinnes i GP-krysset ved 14-tiden. Mat og drikke er nødvendig, før innspurten med kurs for Tonstad, opp Tonstadbakkene over til Moi og deretter opp Drangsdalen og hjem til Egersund.

Nå er det sykkelkrig, det gjelder å sykle lengst mulig, siden det ikke kan arrangeres sykkelritt for tiden. Han sykler for Team Coop og målet er å slå den norske rekorden som er på 766 kilometer. Den ble imidlertid satt innendørs.

Foto: Fredrik Dversnes passerer Tjørhomfjellet for tredje gang det siste døgnet.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-04-21 12.49.42.jpg

Tre ganger GP-krysset på ett døgn. Imponerende.

  • Hvorfor tre ganger GP-krysset ?
  • Må respektere korona-krisen og derfor er det viktig å unngå unødvendig reising. Derfor er det viktig å belaste egen region hvis det skjer noe, sier Fredrik, tilsynelatende svært opplagt. Han sykler også for innsamling til Norsk Folkehjelp.

Eirik Lunder var med i 22 timer, men måtte gi seg etter 600 kilometer på grunn av et vondt kne. Fredrik holder en gjennomsnittsfart på omkring 30 km. Nå gleder han seg til å sykle gjennom Dalane-regionens mange vakre perler.

Annonse

  • Å motivere seg for å sykle 1.000 km, handler om halvparten fysisk og den andre halvparten mentalt, sier Fredrik som har techno-musikk i ørene og det hjelper godt på.

Når blodslitet er over rundt midnatt med ny rekord, trenger han noen dager til restitusjon for å komme til hektene igjen. To dagers hvile på benken, så må en begynne å trø rolig for å få blodsirkulasjonen i gang igjen.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-04-21 12.50.12-2.jpg

Fredrik Dversnes tar seg en hvil utenfor Joker Sinnes.