Home>Nyhet>Får skjenke alkohol til måltider
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:/Users/Lsir/Leif Sirevåg Dropbox/Leif Sirevåg/BSM 2019/2019-08-01 12.00.26.jpgBSM 2019:2019-04-15 15.35.32.jpg
Nyhet

Får skjenke alkohol til måltider

Serveringssteder som Sinnes Fjellstue og ”Smak i Sirdal” får nå lov å skjenke alkohol når det serveres mat. Det er ikke lov å skjenke alkohol i pub/bar/utestedsdel. Dette har beredskapsledelsen i Sirdal kommune vedtatt torsdag.

Her følger teksten:

Serveringssteder kan holde åpent under forutsetning av at nasjonale smittevernregler om avstand mellom personer, gruppestørrelse og renhold av lokaler og kontaktflater følges. I praksis betyr dette sterk begrensning i antall sitteplasser og at «take-away»-løsninger bør vurderes.

Kommunen anbefaler at bestilling, servering og betaling for mat og drikke skjer ved bordene. Betaling bør fortrinnsvis skje med kontantløse betalingsmåter.

Serveringssteder kan skjenke alkohol ved servering av måltider, men ikke skjenke alkohol i pub/bar/utestedsdel.

Renate Albrigtsen i ”Smak i Sirdal” opplyser at de hadde godt besøk sist helg, men vil nå holde stengt en periode framover til sommersesongen starter.

Annonse

Eivind Klemetsen ved Sinnes Fjellstue vil holde åpent for matservering. Da er det muligheter for å kjøpe øl eller vin til maten.

Skitrekkene fikk sist helg lov til å selge ”take-away” mat og drikke. Denne helgen blir det Tjørhomfjellet og Fidjeland skitrekk som holder åpent. Ådneram har stengt for sesongen.

  • Vi har fått noen bestillinger på overnattinger, men har fremdeles ledige rom, sier Øystein Tjørhom, daglig leder ved Sirdal Skitrekk og Tjørhomfjellet.

Sist helg var det 650 gjester på lørdag og 525 på søndag. Tjørhom håper på like mange besøkende denne helgen. Nå er det også mulighet for å kjøre tre dager. Tjørhomfjellet vil være åpent til og med 17. mai i år. Snømengdene er så gode at det ikke byr på problemer.

Lørdagen etterpå, 23. mai, vil Klatreparken åpne sesongen. Det gleder Øystein Tjørhom seg til.

Sirdalsløyper melder om sterkt redusert løypetilbud. Tråkkemaskinen har kjørt opp fra Flesebekk til Donsen. I tillegg er Sesilåmitraseen tråkket, men nå har Sira-Kvina kraftselskap brøytet anleggsveien inn til Kvinen kraftstasjon, dermed kommer ikke tråkkemaskinen over veien ved bommen.

Arkivfoto: Eivind Klemetsen er klar for å servere alkohol til maten.