Home>Front>Matservering uten alkohol
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-04-24 11.08.19.jpg
Front Mat Nyhet

Matservering uten alkohol

Beredskapsledelsen i Sirdal kommune åpner opp for matservering, men ingen skjenking av alkohol. Skitrekkene kan selge ”take-away”.

Følgende vedtak ble gjort fredag:

Det åpnes ikke for at varmestue, serveringssted og skiutleie kan holdes åpne på det nåværende tidspunkt. Det åpnes opp for at skitrekkene kan selge mat, drikke og kioskvarer som «take-away» eller kiosk så lenge nasjonale smittevernregler overholdes.

Det åpnes inntil videre ikke opp for skjenking av alkohol.

Foto: Tareg er daglig leder for Smak i Sirdal

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-04-24 11.02.09.jpg

Renate Albrigtsen håper på gjester i helgen.

Annonse

Serveringssteder kan holde åpent under forutsetning av at nasjonale smittevernregler om avstand mellom personer, gruppestørrelse og renhold av lokaler og kontaktflater følges. I praksis betyr dette sterk begrensning i antall sitteplasser og at «take-away»-løsninger bør vurderes.

Det åpnes inntil videre ikke opp for skjenking av alkohol.

  • Normalt har vi stengt på denne tiden, men vi prøver oss fram denne helgen og ser hvordan det går, sier Renate Albrigtsen, en av innehaverne av ”Smak i Sirdal” på Kvæven.

Mars og april er normalt de beste måneder for serveringsstedet, hvor de skal legge seg opp ”reserver” for resten av året.

  • Økonomien er skral etter seks ukers pålagt stenging. Vi håper kommunen vil være imøtekomne og kompensere for de store tapene, sier Albrigtsen.

Statstilskudd vil de forsøke å få det som er mulig, men det dreier seg hovedsakelig om faste kostnader og ikke tapt omsetning.

Overnattingssteder (hotell, pensjonat, motell o.l.) kan holde åpent.

Det forutsettes at anbefalte smittevernregler fra Folkehelseinstituttet følges og at det er godt renhold i lokalene.

Overnattingssteder kan skjenke alkohol ved servering av måltider, men ikke skjenke alkohol i pub/utestedsdel.

Øystein Tjørhom, daglig leder ved Sirdal Skitrekk sier at de vil prøve å åpne noen rom for overnatting lørdag, men satser på flere klarlagte rom til neste helg.

Tjørhomfjellet satser heller på å overholde smittevernreglene i alpinanlegget sammen med tilbud om ”take-away” mat og drikke. Fredag hadde de 427 gjester i trekket.

Eivind Klemetsen ved Sinnes Fjellstue er irritert over at de ikke får servere alkohol ved deres restaurant. Han sier det er en forskjellsbehandling, at Fjellstua sammen med Smak i Sirdal og B 20 på Tonstad er utestengt. Klemetsen har bedt kommunen om en forklaring.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:/Users/Lsir/Leif Sirevåg Dropbox/Leif Sirevåg/BSM 2019/2019-08-01 12.00.26.jpgBSM 2019:2019-04-15 15.35.32.jpg

Eivind Klemetsen er skuffet over forskjellsbehandling.