Home>Alpint>Overraskende lite dagsturister
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-04-18 11.15.40.jpg
Alpint Front

Overraskende lite dagsturister

Det har vært overraskende lite dagsturister lørdag. Jeg hadde ventet mer innrykk, sier Ånen Ådneram ved Ådneram Skitrekk.

Det var mange signaliserte før helgen om at de var redd for kaos og lange køer ved alpinanleggene. Men det slo ikke til. Omkring 200 betalende besøkte Tjørhomfjellet, Fidjeland og Ådneram skitrekk, tilsammen.

Overraskende svakt besøk. Forholdene var helt glimrende. Litt hardt fra morgenen, men da sola kom ble det mykere i bakkene.

Foto: Merete Liland stoppet bilene til Tjørhomfjellet og delte ut skriv om smitteverntiltakene.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-04-18 11.24.57.jpg

Gode tiltak for å ha orden i køen til skiheisen.

Korona-tiltakene som alle stedene hadde gjennomført, var helt glimrende. Gjestene ble møtt med skriv og påminnelse om smittevernreglene. Ingen ting var overlatt til tilfeldigheter.

Annonse

Parkering ved henviste plasser. Heiskort bare ved kjøp online. Barn under 15 år må være ifølge med voksne. Alle skal holde to meters avstand når man går i anlegget og i køer. Hansker påbudt når man renner.

Toalettene ble ofte besøkt av rengjørere.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-04-18 11.33.10.jpg

Simana fra Latvia var titt og ofte inne på toalettene for rengjøring.

Restriksjonene ble fulgt og publikum var bare fornøyde. Gode tilbakemeldinger, alle følte seg trygge. Gode tauverk var satt opp for å ordne køen og holde den riktige avstanden. Arrangørene hadde gjort en glimrende jobb og var godt forberedt.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-04-18 12.56.36.jpg

Ånen Ådneram var overrasket over hvor lite dagsturister der var.

Lørdag var det mange dagsturister i Hunnedalen for å gå på ski. Det samme var tilfellet ved Lortabu, der hadde mange biler parkert. Noen tok seg en langtur, mens andre fant ”ei solhåla” og stoppet ikke så langt fra fylkesveien.

  • Med fem-seks minusgrader på natten, blir det gode forhold utpå dagen. Ved speiderhytta er det 85 centimeter med snø på flat mark, sier Ådneram.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-04-18 11.07.26.jpg

Øystein Tjørhom vil gi ros til ordføreren for god jobb.

Øystein Tjørhom, daglig leder ved Sirdal Skitrekk i Tjørhomfjellet, vil gi ros til ordfører Jonny Liland for god jobb med å få åpnet anleggene.

Da vi kjørte videre oppover fylkesveien til Ådneram, var det lite med skiløpere som hadde parkert på Haugen og Kvæven. Dette er steder som det vanligvis pleier å være fullstappet på sånne flotte dager som det var på lørdag.

Ved Storekvæv var det femten biler som hadde parkert. Der starter de med å gå opp på baksiden av Hilleknuten for så å kjøre offpist ned igjen. En populær og utfordrende sport på rondoneski.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-04-18 12.01.57.jpg

Karianne Larsen (til venstre) og Kathrine Wulvig var fornøyd med forholdene på Fidjeland.

  • Forholdene er helt glimrende her på Fidjeland. Litt hardt fra morgenen, men du verden så godt det er blitt i løpet av dagen. Vi har det supert her i bakken og forhåpningene overgår alt vi hadde ønsket oss, sier Sandnes-jentene Karianne Larsen og Kathrine Wulvig.

Nå håper alle tre alpinanleggene på langt bedre besøk søndag. Det er gode forhold og plass til alle. Tjørhomfjellet har også bestemt at de har åpent hver dag den kommende uken og tar en avgjørelse neste søndag om videre åpningstider.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-04-18 11.20.55.jpg

Anne Jorunn Egeland fra Tau (fra venstre) nyter kaffe og medbrakt mat utendørs på Tjørhomfjellet sammen med Karoline Nord-Varhaug og Ingve Nord-Varhaug fra Tonstad.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-04-18 11.45.52.jpg

Lite dagsturister ved parkeringen på Haugen.