Home>Front>Rop om hjelp og støtte
Front Nyhet

Rop om hjelp og støtte

Etter tre uker med unntakstilstand, må vi i Fjellbutikken si at vi savner helgene med et yrende folkeliv. Vi håper denne situasjonen med alle tiltak og restriksjoner snart vil være over, sier Anne May Sirekrok som er daglig leder for Fjellbutikken i Ådneram.

Fjellbutikken er blitt hardt rammet av denne koronakrisen, slik som mange andre bedrifter i Sirdal. Vi har både reduserte åpningstider og permitterte medarbeidere, for å prøve å opprettholde forsvarlig drift.

Foto: Grethe Hegre hadde tatt handleturen til Ådneram onsdag for å støtte Anne May Sirekrok og butikken.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-03-31 18.09.28.png

Nå går vi mot påske, som er årets høydepunkt og vi har en butikk med mye varer og lite besøk. Vi tenkte derfor å prøve oss på utkjøring av varer, dersom det er av interesse.

I Sirdal kan vi levere både kjøl og tørrvarer. Utenfor kommunegrensen er det nok enklest med tørrvarer.
Håper noen ønsker å hjelpe oss med å holde hjulene i gang.

Dette oppropet la Anne May Sirekrok ut på Facebook på tirsdag. Et rop om hjelp og støtte.

Annonse

  • Vi er livredde for at butikken ikke skal overleve denne pandemien, sier Sirekrok. Vi er bare 30 fastboende her i Ådneram, så det er overhodet ikke grunnlag for en nærbutikk.

Etter å ha sett på Dagsrevyen innslaget om nærbutikken på Bortelid, som ropte etter hjelp fra fastboende og ikke minst hyttefolk, prøvde vi oss på den samme ideen.

  • Mange er glad i butikken, og responsen har ikke uteblitt. Fredag skal det kjøres ut matvarer til lojale fastboende og hyttefolk, sier Sirekrok.

De ti dagene med påskeomsetning på 1,5 – 1,8 millioner kroner, er livsgrunnlaget vårt. Nå uteblir dette i år og Fjellbutikken har de to siste ukene hatt en omsetningssvikt på henholdsvis 82 og 75 prosent.

  • Uten hjelp og støtte kan denne epidemien dra oss utfor. Nå er kostnadene større enn inntektene, sier Anne May Sirekrok, som misliker stort utviklingen.

Men hun forstår godt at liv og helse må gå foran i disse tider.

Anne May Sirekrok har lite besøk i Fjellbutikken for tiden.