Home>Alpint>Sesongbedrifter trenger egen løsning
Alpint Nyhet

Sesongbedrifter trenger egen løsning

Det er tverrpolitisk enighet på Stortinget om at sesongbedrifter trenger en egen løsning i regjeringens krisepakke.

  • Vi er glade for at Stortinget har satt seg inn i vår helt spesielle situasjon. Nå har våre medlemmer klare forventinger til at regjeringen følger opp beskjeden fra Stortinget, sier Camilla Sylling Clausen i Alpinanleggenes Landsforening (ALF).

Alpinanleggene ble pålagt å stenge midt i høysesongen, som har gitt omsetningstap på 400 millioner kroner. Disse pengene skulle alpinanleggene bruke på lovpålagte vedlikeholdsarbeider og øvrige faste kostnader i størrelsesorden 500 millioner kroner i sommer. Når myndighetene letter på corona-restriksjonene er snøen smeltet og anleggene kan ikke åpne igjen. Alpinanleggene har derfor ingen mulighet til å hente igjen noe av den tapte omsetningen.

  • Det var svært viktig for våre medlemmer at stortingspolitikerne satt seg inn i denne situasjonen. Det gjorde de, og det vil vi rose dem for. Nå må regjeringen også lytte til oss, sier Camilla Sylling Clausen.

ALF ber regjeringen om en klargjøring om Stortingets føringer om at sammenstillingsprinsippet i regnskapsloven betyr at alpinanleggene kan periodisere sine faste kostnader i sommerhalvåret til mars og april, innenfor ordningens varighet, og hvor alpinanleggene har tapt sine inntekter.. Alpinanleggene må også vite om lovpålagte vedlikeholdskostnader gjelder under ordningen.

  • Hvis dette er på plass, så vil våre 209 medlemmer være sikre på at alpinanleggene kan åpne neste sesong. Alpinanleggene er hjørnestensbedrifter som holder liv i tusenvis av arbeidsplasser i hele Norge. De skaper en omsetning i det norske reiselivet på 10 milliarder kroner, sier Camilla Sylling Clausen.