Home>Arkiv>Sindre Bø omkom i kiteulykken
Arkiv

Sindre Bø omkom i kiteulykken

Det var Sindre Bø, 49 år fra Stavanger, som omkom i kiteulykken skjærtorsdag. Ulykken skjedde på toppen av Tveitebrekka, ved tre småvatn, på grensen mellom Gjesdal og Sirdal. Her går turistforeningens

løype fra Tverråna i Hunnedalen og inn til Tomannsbu.

Politiet frigjør navnet i en pressemelding langfredag etter samråd med de pårørende. Da Luftambulansen kom fram til ulykkesstedet torsdag ved 1530-tiden, måtte de bare konstatere at vedkommende var død. Politiet karakteriserer hendelsen som en tragisk ulykke.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-04-09 19.19.02.png

Ulykken skjedde på toppen av Tveitebrekka like ved de tre småvatna der.

Den omkomne var en erfaren kiter og friluftsmann. Da han var ute og prøvde utstyret, kom det en kraftig vindkule og det resulterte i at vedkommende fikk et stygt fall da han traff bakken, opplyste lensmann Egil Netland som var sammen med kollega Jon Uleberg fra Sirdal, på ulykkesstedet.

Sindre jobbet tidligere som journalist i Stavanger Aftenblad. Han omskolerte seg senere og var nå lektor ved Universitetet i Stavanger.

Annonse

En svært friluftsinteressert mann som blant annet var frivillig alpin redningsmann under mange redningsaksjoner, spesielt i og rundt Kjerag. Sindre Bø var også en profilert samfunnsdebattant. Han deltok aktivt med leserinnlegg i pressen.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-04-09 19.11.38.png

Dette er et illustrasjonsbilde av kiting på Stavanger Turistforenings side.