Home>Alpint>Skitrekkene åpnes i Sirdal
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Illustrasjoner:2019-02-28 12.20.26.jpg
Alpint Front

Skitrekkene åpnes i Sirdal

Beredskapsledelsen i Sirdal har i morges vedtatt at det åpnes opp for at skitrekkene kan holde åpent fra lørdag under forutsetning av at nasjonale smitteregler om anbefalt avstand mellom personer (2 meter) og størrelse på grupper (inntil 5 personer) blir overholdt. Dette for å forebygge smitte i løyper, heiser og køer.

Det betyr at det er mulig å benytte skitrekkene i Tjørhomfjellet med stolheisen og Hulderheimen. Stolheisen kan ta to personer, men fire hvis det er familie. Barn under 16 år må være sammen med voksne. Parkeringsplassen ved Hulderheimen blir stengt og det vil være ekstra vakthold. Her skal smittevernreglene prioriteres. Det samme gjelder for Fidjeland og Ådneram skitrekk.

Det må være ekstra godt renhold av toaletter og kontaktflater og muligheter for brukere til å ha god håndhygiene. Brukere må bruke hansker i trekkene. Det bør brukes kontantfrie betalingsløsninger.

Skitrekkene må ha egen skipatrulje eller samarbeid med frivillige beredskapsorganisasjoner om førstehjelp og transport. Disse må ha kunnskap om smittevernproblematikk knyttet til COVID-19-virus og nødvendig utstyr for å håndtere dette. For øvrig viser kommunen til innsendte planer til smitteverntiltak fra de ulike skitrekkene.

Det åpnes ikke for at varmestue, serveringssted og skiutleie kan holdes åpne på det nåværende tidspunkt.