Home>Front>Snørik vinter – blant de fem beste for Sira-Kvina
Front Næringsliv

Snørik vinter – blant de fem beste for Sira-Kvina

Vi har en voldsom snørik vinter, en av de fem beste i vår historie (stiftet 1963), forteller Einar Tygesen, produksjonssjef i Sira-Kvina Kraftselskap.

Svaret kommer etter at vi har fortalt om bilde og observasjon fra Valevatn-Gravatn, der det har minket mye på vannmagasinet den siste tiden. Normalt pleier det være pumping av vann opp til Svartevassmagasinet, men så er ikke tilfellet dette året.

  • Nå kjører vi alt vannet fra Gravatn og Valevatn nedover til kraftstasjonene på Tjørhom, Tonstad og Åna-Sira. Vannstanden på Gravatn ligger på 641,5 meter over havet nå og det forventes å bli tappet ytterligere ti meter slik at vi kommer ned på laveste vannstand. Vi må være forberedt på å ta i mot og ta vare på snøsmeltingen, sier Tygesen.

Svartevatn og Rosskrepp har høy vannstand og Tygesen regner med at den reserven som er igjen der skal brukes når snøsmeltingen med varmere værtype og nedbør starter for alvor. Nå meldes det om over fire meter med snø fra 1.000 – 1.100 meter.

  • Vi gjør alle forberedelser for å ta vare på all nedbøren når det blir varmere, våtere og mer vind, sier produksjonssjefen.
  • Det er viktig å ta vare på all grønn energi, samle vann og unngå vårflom. Selv om det er rikelig med snø, er prisen på det laveste nivå. Dessverre

Foto: Dette bilde er tatt av Gravatn i dag med en vannstand på 641,5 meter over havet. Det kan tappes ytterligere ti meter for å komme på laveste vannstand.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-04-13 17.33.38.png

Per Magne Sinnes tok dette bilde av Statsskog sin hytte ved Sigurdhelleren 10. april. Her kan du se hvor mye snø det er i området.