Home>Front>Stort utfart lørdag
Front Nyhet Skiløyper

Stort utfart lørdag

Lørdag ble som forventet en stor utfartsdag, både av hyttefolk og dagsturister. Parkeringsplasser var fullbooket og mange steder hadde de satt biler langs veiene. Det er vel den beste utfartsdagen så langt i år.

Været viste seg også fra sin beste side. Minus tre grader på morgenkvisten og så ble det varmere og varmere ut over dagen.

Publikum var ikke like gode til å holde avstand. Spesielt i Hønedalen var det mange som reagerte på hvor tett skiløperne gikk. Å holde to meters avstand hadde mange glemt. Ikke å samle seg mer enn fem personer ble heller ikke overholdt og å gå til høyre i løypene slik det blir sagt. Dette bør bedres til søndag.

Skitrekkene hadde også godt med besøk. Ådneram hadde 300 gjester, Fidjeland med snaut 400 og 650 i Tjørhomfjellet. Sistnevnte sted måtte stenge en times tid for å få bedre flyt og spredning av gjestene, for å ha kontroll at alt gikk etter smittevernreglene.

Med så stor utfart i helgen, er det også meldt om tre uhell. Fredag like før klokka 1600 var det et uhell i Tjørhomfjellet og Luftambulansen måtte hente personen som var skadet.

Lørdag var det to uhell i Øvre Sirdal. En person ble hentet på Haugen av redningshelikopteret, mens en annen ble skadet ved Smølåsen.

Annonse

Foto: Avstanden var ikke den beste i Hønedalen lørdag. Foto: Richard Meland

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-04-25 11.39.28.jpg

Stor utfart på lørdag. Her står bilene parkert langs veien opp til Haugefjedl.