Home>Front>Taper tre millioner på manglende påskehandel
Front Næringsliv Nyhet

Taper tre millioner på manglende påskehandel

Vi kommer til å tape cirka tre millioner kroner på manglende påskehandel dette året som følge av tvangsstenging av hytter, skiheiser og oppkjørte løyper, sier Geir Helge Tjørhom, eier av Joker Sinnes eller bedre kjent som GPén.

Tidligere har vi skrevet om at Fjellbutikken i Ådneram regner med et tap på mellom 1,5 – 1,8 millioner kroner i påskehandel siden deltidsinnbyggerne uteblir.

Det blir første påske butikkene i øvre Sirdal holder stengt på de røde dager, på lenge. Tjørhom sier de lokale innbyggerne har vært og er svært lojale overfor butikken. Derfor er det jevn handel fra mandag – torsdag, med en liten omsetningssvikt.

  • Så kommer helgene med kjempesvikt i handelen. Da er det mer enn halvering, ja opp mot 80-90 prosent svikt på lørdager, sier Tjørhom.

Den dramatiske endringen siden 12. mars har medført at en del av personalet er permittert. To medarbeidere i 100 prosent stilling og seks medarbeidere i 50 prosent. Til daglig nå er det to-tre medarbeidere på jobb. Delvis stengt påske betyr også at alle skoleelever, som vanligvis hjelper til i høysesongen, ikke får jobbe.

  • Vi kommer til å søke om regjeringens støttepakke etter at butikken er blitt rammet så hardt av uteblivelse av deltidsinnbyggerne. Normalt er det 20.000 – 25.000 turister og hytteeiere her i påsken.

Tjørhom sier det er stusselig i dalen når eierne av 4.445 hytter og 700 campingvogner ikke kommer på besøk.

Tjørhom tenker hvordan sommertrafikken blir når veien over Suleskardet blir åpnet igjen 20. mai. Blir det trafikk i det hele tatt ? Blir det bare norske turister, eller kommer det noen utlendinger ? Spørsmålene er mange for butikkinnehaverne og de andre som driver reiselivsvirksomhet.

Annonse

Nå er det glimrende snøforhold og omkring en meter snø. Kommer du lenger inn på heia sier Tjørhom at forholdene er enda bedre og at det er enda mer snø. Han håper det blir siste påske med stengte hytter, skiheiser og ikke oppkjørte løyper. Dette er helt unaturlig, men liv og helse har fortrinn i disse dager.

Foto: Geir Helge Tjørhom taper mye påskehandel i år.