Home>Front>FootGolf på Kvæven
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-05-24 10.04.08.jpg
Front Nyhet Sport

FootGolf på Kvæven

Søndag ble det for første gang arrangert FootGolf på Kvæven. Sirdal Fjellgolfklubb sammen med Stavanger Fotballgolf hadde 30 deltakere med på arrangementet.

Dagi Dreyer fra Stavanger vant med 63 spark, mens Silje Kvisvik Paulsen vant dameklassen med 76 spark. Dagi Dreyer og Leif Kåre Larsen vant lagkonkurransen med 64 spark.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-05-24 16.06.39.png

Leif Kåre Larsen ( til venstre) og Dagi Dreyer vant lagkonkurransen.

Først var det individuell konkurranse, og deretter lagkonkurranse. Deltakerne gikk alle ni hullene, men på hvert hull var det to hull som skulle ”puttes” med en diameter på 53 centimeter. Dermed ble det 18 hull i hver konkurranse.

Færrest spark fra utspark til hulltreff, var opplegget. Vanskelighetsgraden varierte fra hull til hull. En runde tok omkring 2 – 2,5 time. Søndag var det surt og kaldt regnvær, men det lettet noe utpå dagen.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-05-24 10.01.20.jpg

Her blir det orientert om turneringen før start.

Annonse

Forskjellen på FootGolf og Fotballgolf er at i FootGolf er det bare konkurranse å putte fotballen i hullet. Fotballgolf er en mer krevende oppgave med hinder innlagt i øvelsen.

Stein Arnestad forteller at arrangementet i Sirdal var femte runde av en serie på 12 denne sesongen.

Lokalt deltok fire spillere fra A-laget til Tonstad Idrettslag. De hadde tatt med seg fotballsko, men det er ikke tillatt på en golfbane. Dermed måtte de bruke joggesko og det var litt glatt på søndagens regnvåte baner.

I tillegg deltok Eivind Klemetsen fra Sinnes Fjellstue. Fra Oslo var det seks tilreisende deltakere. Jan Aksel Odden fra Lørenskog forteller at denne sporten startet i 2013 etter at noen ivrige sjeler hadde besøkt Danmark for å se og lære.

Nå er det blitt stor interesse for denne sporten på Østlandet. Skal du delta i utlandet må du kvalifisere deg til de store mesterskap som Europamesterskap og Verdensmesterskap.

Foto: Gjengen fra Tonstads fotballag som deltok var fra venstre Torstein H. Dagestad, Sondre Gyland, Daniel Tjørhom og Martin Roar Kinden.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-05-24 10.12.42.jpg

Allan Dreyer fra Stavanger med første spark på ballen.

Sparkene til Sirdalsdeltakerne:

  • Daniel Tjørhom 73
  • Sondre Gyland 81
  • Torstein H. Dagestad 85
  • Eivind Klemetsen 86
  • Martin Roar Kinden 93