Home>Arkiv>Nysnø og vind 16. mai
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-05-16 06.40.10.jpg
Arkiv

Nysnø og vind 16. mai

En kjølig værtype holder seg over Sirdal. Minusgrader på nettene har ikke vært uvanlig i løpet av mai. I natt var det en minusgrad og snøbyger på Sinnes. Vi våknet til hvitt landskap.

På yr meldes det om betydelig snøskredfare. Det er store snømasser i fjellet. Brøytemannskapene som kjemper for å åpne Lyseveien og Suleskardveien, merker hvor hardt og tungt det er. Flere meter med snø og det tar lenger tid enn vanlig.

Derfor blir det ikke åpning til Lyse 17. mai. Veien over Suleskard blir heller ikke åpnet til 20. mai, som planlagt.

Alf Skreå, som er opptatt å følge været, kan minnes at det kom snøvær 2. juni 1991. De hadde konfirmasjon på Lunde skule. Da de skulle hjem til Skreå for å hente kaker til kaffeen hadde de problemer med å komme seg hjem på grunn av at det var kommet mye snø. De klarte til slutt å hente kakene.

Skreå minnes også året 1962, da var det hele 2,65 meter med snø 12. april på Skreå.

Tjørhomfjellet som har åpent til og med 17. mai, har måtte stenge stolheisen i dag på grunn av for mye vind. Driftsleder Roy Kleiberg håper forholdene bedrer seg til nasjonaldagen, fordi det er noen som ønsker å kjøre alpint med bunad.

Annonse

Brøytesjåfør Karl Mygland hos Risa regner med at vindforholdene og snøbygene på begge veiene er så kraftige lørdag, at han må kjøre brøytebilen 17. mai for å klargjøre til jobbing på mandag slik at veiene kan åpnes så fort som mulig.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-05-16 06.40.26.jpg

Snøen hadde lagt seg på torvtakene i natt.