Home>Nyhet>Så vidt snøsmeltingen har startet
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-05-23 13.34.08.jpg
Nyhet

Så vidt snøsmeltingen har startet

Vi har hatt et godt tilsig på vann i form av snøsmelting og regn i nedre del av terrenget til kraftstasjonen på Tonstad, det siste døgnet. Det betyr Gravatn, Tjørhom, Ousdal og Nesjen, sier Gunvald Rekevik, operatør på driftssentralen til Sira-Kvina kraftselskap på Tonstad.

Siste døgn er det kommet 21 mm nedbør på Tonstad og 18 mm på Sinnes. Alf Skreå målte 25 mm nedbør på tre timer fredag, i det voldsomme regnværet.

Rekevik sier at snøsmeltingen ikke er kommet skikkelig i gang enda, fordi det fortsatt er kjølig ved Svartevatn og Rosskreppfjorden. I ettermiddag ble det målt 2,5 varmegrader ved dammen på Svartevatn.

Mandag kan det komme mer tilsig, for da er det meldt varmere vær. Rekevik håper imidlertid at snøsmeltingen vil skje rolig og kontrollert, og ikke noe hurtigsmelting. Da kan det lett bli flom nedover terrenget.

Foto: Elva som fører ned til Storekvæven like før avkjørsel til Sirekrok og Lysebotn, viste store vannmengder på lørdag.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-05-23 14.35.07.jpg

Terskelen i Sira ved broen opp til Hønedalen er nå lagt under vann.

Annonse