Home>Front>Stor trafikk til Lyse og Kjerag
Front

Stor trafikk til Lyse og Kjerag

Det var stor trafikk på Lyseveien og overraskende mange nasjoner som ønsket å gå til Kjerag denne helgen. Parkeringsvert Henrik Lilleheim som jobber for Lysefjorden Utvikling ved Øygardstøl, kunne telle 32 nasjoner på pinseaften.
  • Overraskende mange nasjoner og jeg har sikkert hatt like mange i dag, sier Lilleheim. Over 100 biler og det betyr nærmere 400 personer på naturstien til Kjerag.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-05-31 12.10.29.jpg

Henrik Lilleheim sorterer parkeringen ved Øygardstøl.

Det mest overraskende var en kinesisk familie som hadde kommet til Stockholm. Leid bil derfra og kjørt til Øygardstøl for å gå til Kjerag. Litt av en reise. Håper bare han var korona-fri.

På kafeen var det heller kaos med mye folk og dårlig køkultur. Mange kritiserte opplegget der, eller mangel på sådan. Publikum satt tett ved bordene og toalettkøen som møter deg da du åpner døra, var lang og tett. Her må det strammes opp og reglementet må følges.

Olav Haugan, innehaver av cafedriften, ble tatt på ”senga” av mye mer folk enn forventet. Han innrømmer at det var tett i perioder. Pågangen var så stor at cafeen gikk tom for det meste i løpet av dagen. Til slutt var det bare kaffe og vafler de hadde å by på.

Lysefjorden Utvikling hadde en helt annen kustus på sine opplegg ved toaletter. Det samme hadde Tinde som kjørte sin første busstur søndag. De hadde halvfull buss, men hadde merket av hvor de kunne sitte i bussen.

Annonse

  • Vi kjører hver søndag til å begynne med, så får vi se hvordan det utvikler seg ut over sommeren. Det er hovedsakelig utlendinger som tar bussen og de må booke online i forkant, sier Margareth Holmen og bussjåfør John Rødland i Tinde.

For de som tok turen til Kjerag, var det vått og slush på stien. Mange klaget at det var tungt i motbakkene.

Utfor gikk det bedre, da benyttet flere seg av å skli på snøen.

  • Vi gikk godt over halvveis, men det er mer hyggelig uten snø. Det var kave med så mye snø i stien. Men allikevel, en fantastisk naturopplevelse, sier Ståle Frafjord fra Stavanger, som returnerte etter dagens tur.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-05-31 12.02.02.jpg

Tinde-gjengen Erik Holm (fra venstre), Margareth Holm, John Rødland og Per Gjøvaag.

Nina Hjertevikrem fra Stavanger hadde pinsebesøk fra Østlandet, og hva var da mer naturlig enn å ta turen til Kjerag. – Sikkert en stor opplevelse i snø og fantastisk flott sommervær, sa Nina.

Veien til Lysebotn ble åpnet fredag og det var magisk å kjøre på den forholdsvis smale veien med høye brøytekanter. Vi traff all slags kjøretøyer på turen. Mange motorsykler i alle varianter. Sportsbiler og kabriolet, veteranbiler og vanlige biler. Allikevel gled trafikk overraskende bra. Noen stoppet for å gå på ski. Andre hadde funnet en god rasteplass i finværet.

Det var dagen man kunne sitte ute og nyte sola.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-05-31 10.58.05.jpg

Veiarbeidet mellom Fidjeland og Ådneram ved Ortevatnet skapte lange køer på begge sider av trafikklyset.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-05-31 11.53.28.jpg

Overraskende mange turister ved Øygardstøl i pinsen.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-05-31 12.18.58.jpg

Klar for å gå til Kjerag, fra venstre er det Øyvind Øgle, Torfinn Harding, Karin Thorsson og Nina Hjertvikrem.