Hjem>Nyhet>Veiåpninger forsinket
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Camera Uploads:2020-05-07 12.35.56.jpg

Veiåpninger forsinket

Verken Lyseveien eller veien over Suleskard vil bli åpnet henholdsvis 17. og 20. mai, som planlagt. Vi må påregne noen dagers forsinkelser, sier byggeleder Fred Jonny Vikøren i Agder fylkeskommune, torsdag.

Årsaken er de enorme snømengder som er kommet denne vinteren. Ifølge Vikøren er det en svært kompakt snømasse på mange meter man må brøyte seg gjennom.

  • Snøen er både seig, fast og svært hard. Brøytekantene er 5 – 8 meter høye. Da blir det en mer arbeids- og tidkrevende prosess å fjerne snøen, sier Vikøren og legger til at det kun er tre ganger Lyseveien ikke har blitt åpnet i tide siden 2002.

På Lyseveien er snøfreseren kommet seg fire kilometer innover på Rogalandssiden, seks kilometer gjenstår før man er framme ved Øygardstølen.

Suleskardveien fikk de først starte på å brøyte siste etappe fra 12. mai. Da er det bare åtte dager til planlagt åpning. Med årets snømasser lar det seg ikke gjøre. I tillegg er det kommet nysnø i dag (torsdag) og det krever at snøfreseren må brøyte seg tilbake også.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Camera Uploads:2020-05-07 11.37.57-2.jpg

Fred Jonny Vikøren kan ikke åpne bommen ved Sirekrok enda.