Home>Nyhet>Veiåpninger forsinket
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Camera Uploads:2020-05-07 12.35.56.jpg
Nyhet Samferdsel

Veiåpninger forsinket

Verken Lyseveien eller veien over Suleskard vil bli åpnet henholdsvis 17. og 20. mai, som planlagt. Vi må påregne noen dagers forsinkelser, sier byggeleder Fred Jonny Vikøren i Agder fylkeskommune, torsdag.

Årsaken er de enorme snømengder som er kommet denne vinteren. Ifølge Vikøren er det en svært kompakt snømasse på mange meter man må brøyte seg gjennom.

  • Snøen er både seig, fast og svært hard. Brøytekantene er 5 – 8 meter høye. Da blir det en mer arbeids- og tidkrevende prosess å fjerne snøen, sier Vikøren og legger til at det kun er tre ganger Lyseveien ikke har blitt åpnet i tide siden 2002.

På Lyseveien er snøfreseren kommet seg fire kilometer innover på Rogalandssiden, seks kilometer gjenstår før man er framme ved Øygardstølen.

Suleskardveien fikk de først starte på å brøyte siste etappe fra 12. mai. Da er det bare åtte dager til planlagt åpning. Med årets snømasser lar det seg ikke gjøre. I tillegg er det kommet nysnø i dag (torsdag) og det krever at snøfreseren må brøyte seg tilbake også.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Camera Uploads:2020-05-07 11.37.57-2.jpg

Fred Jonny Vikøren kan ikke åpne bommen ved Sirekrok enda.