Home>Front>Verken Lyse- eller Suleskardveiene klar
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Camera Uploads:2020-05-07 12.39.59.jpg
Front Samferdsel

Verken Lyse- eller Suleskardveiene klar

Verken Lyseveien eller Suleskardveien til Brokke er klar for åpning og sommertrafikk. Store snømasser hindrer åpninger som planlagt. Nå er målet at begge veier skal åpnes til pinsehelgen.
  • Mannskapene til Risa freser nå nedover Stølsdalen til Øygardstølen, så vi regner med åpning i løpet av neste uke, sier Fred Jonny Wikøren, byggeleder i Agder fylkeskommune.

På Lyseveien gjenstår det en del etterarbeid. En gravemaskin og snøfreser vil fra mandag rydde opp i en del skavler og ta ned høye brøytekanter.

  • Vi må sikre veien så det ikke skjer noen ulykker med alle de høye brøytekantene, sier Wikøren.

Når snøen er ryddet vil veien bli feiet for sand, for at ikke de på to hjul skal gli under kjøring.

Fred Jonny Wikøren regner med at begge veier blir kjørbare i løpet av neste uke.

  • Omkring fem kilometer gjenstår før vi møter snøfreserne fra Risa og Sirdal-siden. Årets brøyting har vært en strabasiøs og krevende jobb med opptil ti meter skavler å forsere seg gjennom, sier Jo Breivegen, daglig leder i Hovden Hytteservice som har arbeidet fra Brokkesiden.

Snøfreseren fra Risa vil fredag være framme ved fylkesgrensen i Fossen ved Rosskreppfjorden. Mandag vil Risa stille med to snøfresere, mens Hovden har to fresere pluss en gravemaskin. Da er det Smogedalen som gjenstår. Så må det litt etterarbeid til før veien kan åpnes.

Snømassene har vært vanvittig harde i år, med store partier med is. Da må man være forsiktig for at ikke maskinene skal havarere. Noen småhavari har det vært innimellom når en treffer på stålispartier.

Snømengdene er så store dette året at veien over høyfjellet ligner et spor gjennom en isbre. Store deler av heia er fortsatt dekket med snø, så det vil ta lang tid før snøen er smeltet denne sommeren.

Annonse

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-05-21 09.53.11.png

Fra den gamle fylkesgrensen i Fossen, gjenstår det fem kilometer oppover Smogedalen før veien kan åpnes.