Home>Front>3.500 høydemeter på 160 km
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-06-18 16.51.50.jpg
Front Nyhet Sport

3.500 høydemeter på 160 km

Team Coop på sykkel har tre dagers samling ved Sirdal Høyfjellshotell. Dette er ett av tre profesjonelle lag i Norge. Torsdag startet de i Byrkjedal, fortsatte til Lysebotn, opp igjen til Flatstøldalen, opp Suleskardbakkene og tilbake til hotellet.
  • 3.500 meters høydeforskjell og 160 kilometer på sykkelsetet i dette kuperte terrenget, kjennes godt. Vi er nå inne i en hard treningsøkt på 6 dager, dette er for å forberede sykkelrittene som starter medio juli i år, sier sportsdirektør Magnus Børresen for team Coop.
  • Tour de Fjells i Hallingdal blir det første rittet i år, medio juli. Terrenget der kan sammenlignes med Sirdalsbakkene. Vi har hatt tre dager på Jæren først, sier Børresen.

Team Coop består av ti ryttere og ti ansatte. Børresen er den eneste heltidsansatte, mens de øvrige er ansatt på deltid.

Håvard Tjørhom, tidligere landslagstrener for alpint og friidrett, er med på samlingen. Han kan ikke så mye om sykkel, men tilpasning for den enkelte utøver har Tjørhom mye erfaring fra.

  • Jeg hadde ikke fasiten på alpint eller friidrett heller, men lagidrett hvor en skal jobbe for hverandre, det kjenner jeg godt. Og innen sykkel er det viktig hvordan man skal jobbe for hverandre, sier Tjørhom.

Foto: Håvard Tjørhom bruker sin ekspertise på sykkel nå.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-06-18 17.02.59-2.jpg

Fra venstre Håvard Tjørhom, Eirik Lunde, Louis Bendixsen, Olav Hjemsæter, Fredrik Dversnes, Andre Sotberg, Iver Knotten, Tord Gudmestad og Magnus Børresen.

Håvard ser mulighetene for de sju rytterne som er med på samlingen, de er fra 19 til 25 år. Det er en spennende fase og han kan bidra mye om hvordan man behandler media, sponsorer, treninger og matkulturen er også viktig til hverdags.

Annonse

Den nye velodrom-banen på Sola, og den eneste i landet, vil være viktig framover i satsingen for dette laget. Der kan en systematisk drive med trening og testing av rytterne. Følge den enkelte på laget tett.

Alexander Kristoff, medeier i team Coop, og Sven Erik Bystrøm, våre fremste proffer, trener og deltar med dette laget når de er hjemme.

  • Det er en svært god stimulans for de unge utøverne å få trene med dem. Før Sirdalsamlingen drev vi med spurt-simulering og lå bak en bil i 60 km/t i tre kilometer, før den kjørte. Da startet spurten på en kilometer. Det kjente ungguttene godt, sier Tjørhom.

Fredag venter flere tøffe utfordringer i Lysebotn. Da skal de sykle 3 x 10 kilometer opp fra Lysebotn til litt over innkjørselen til Langevatn. Det skal gjøres tre ganger. Så blir det noen spurt-simuleringer i området Fidjeland – Sinnes på slutten av dagen.

Lørdag avsluttes det med tur til Lysebotn og deretter ”lekeløp” fra Lysebotn til Ådneram, før samlingen avsluttes.

De seks dagene vil kjennes godt i kroppen.