Home>Front>Bålfest i flott sommervær
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-06-23 19.01.38.jpg
Front

Bålfest i flott sommervær

St. Hans – feiringen tirsdag kveld ble en eventyrlig og hyggelig forestilling. Sol og varmt vær. Stille og de beste forutsetninger for en flott bålfeiring. Fotballbanen på Tjørhom var treffstedet for mange i øvre Sirdal.

De yngste startet med fotball i fotballbingen. De voksne fyrte opp medbrakte griller. Rigget til med medbrakte stoler og bord. Først var det pølser og hamburgere og annet grillkjøtt, før kaffe, brus og medbrakte kaker ble spist.

Foto: Flammehavet var glimrende når det først tok fyr.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-06-23 17.18.23.jpg

Medbrakte griller og bord og stoler på fotballbanen på Tjørhom. Korona var ikke noe problem.

Flere av barna fikk prøve seg med fyrstikker for å få fart på det store bålet, men det lyktes ikke. Tor Inge Tjørhom og Arvid Tjørhom (begge medlemmer av det lokale brannvesenet) måtte bruke litt hjelpemidler for å få fart på flammene.

Arvid Tjørhom antydet at flammene ga en varme på 500 – 600 grader da bålet var på det største. Flott ild som strakte seg rett opp uten noen form for vind. Bålet ble tent før knotten eller myggen kom, for det er en beryktet plass for den slags plager.

Annonse

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-06-23 18.26.33.jpg

Barna fikk lov til å prøve seg først med å tenne på bålet, men lyktes ikke.