Home>Næringsliv>Lokale hamburgere og fileter
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-07-17 17.29.34.png
Næringsliv Nyhet

Lokale hamburgere og fileter

Denne uken får vi storfekjøtt av typen Angus tilbake. Det legges ut for salg i nærbutikkene på Tonstad og øvre dalen, sier Hilde Oksefjell ved Brodet Gard på Tonstad.

Kjøttet kommer ferdig pakket fra slakteriet som fileter og hamburgere. Puben B 20 på Tonstad skal også selge hamburgere. Ellers er det mange som har spurt etter varene, for de har vært borte fra markedet i noen år nå.

På gården Brodet Gard finnes det tre typer storfe som det satses på. Utenom Angus er det Limousine og Chevrolette.

Sirdalsmat skulle etter planen ta seg av salg og markedsføring av lokale produkter. Dette har ikke produsentene lykkes med.

  • Den biten ligger helt brakk. Dessverre, sier Tom Inge Liland, styreleder for Sirdalsmat.

Vi hadde en målsetting om å samlokalisere de lokale produktene fra kommunen, men det er ikke tid til den slags satsing.

  • Vi burde hatt en deltidsstilling for å kunne drive med salg og markedsføring av våre lokale produkter. Ingen har tid til å gjøre det ved siden av den daglige jobben, sier Liland og mener Sirdalsmat har en utfordring her for å komme videre. Vi hadde hatt behov for en ”motor” til å drive dette til daglig.

Liland slakter omkring 70-80 lam hver høst som brukes til fenalår og pinnekjøtt. Dette selges lokalt. I tillegg er det blant annet poteter, bær, iskrem, spekepølser og stølsgris å få kjøpt.

Annonse

Foto: Tom Inge Liland, styreleder i Sirdalsmat.