Home>Friluft>Mange besøkende ved Kvinen
Friluft Front Nyhet

Mange besøkende ved Kvinen

Kvinen Turisthytte har denne sommeren hatt rekordbesøk. De tre siste ukene av juli er det fullbooket hvert døgn og det betyr 30-35 gjester hver natt. Hovedsakelig familier som går fra Donsen og inn til de nye hyttene.

Den 8 kilometer lange turen fra Donsen til Kvinen, er det også mange dagsbesøkende som benytter seg av. Vi var der på tirsdag og aldri har vi møtt så mange turgåere på stien som denne dagen.

Foto: Mange familier liker å overnatte ved Kvinen Turisthytte.

Hyttene ved Kvifjorden er blitt et populært turmål, både for dagsturister og overnattingsgjester.

Vi har femten års erfaring med en sommertur til Kvinen. Vi jakter bokstaver og deltar i Fjelljegerens program. Da er Kvinen obligatorisk sammen med Hilleknuten.

Dette året er stien blitt langt bedre, fordi en gjeng pensjonister var i juni innover og la klopper (planker). Store deler av myrområdene og gjørmehullene er nå lagt med klopper. Lettere og bedre å ta seg fram etter alt regnet som har vært denne sommeren.

Annonse

2.000 overnattingsdøgn ble registrert ved Kvinen i 2019. I disse koronatider, er det omkring 210 – 250 besøkende hver uke. Kvinen har 40 sengeplasser, men det må tilpasses gjestene hvor mange som kan være der samtidig.

God orden med klopper ved Kvinen Turisthytte.

  • De som skal overnatte, må booke i forkant, sier Julie Steen ved DnT Sør i Kristiansand. Har du hund, må det oppgis ved bookingen. Vi har bare et rom tilpasset med hund. Blir det flere hunder, må de overnatte utendørs.

Dagsbesøkende kan benytte toalettene. De har også anledning til å kjøpe mat ved hytta hvis det skulle være nødvendig.

Ellers er det mest sørlendinger som benytter tilbudet med å overnatte, sammen med dansker og noen rogalendinger.

Klopper over myrområdene er kjempebra og sparer turistene for å gå i myrområder.

670 meter skulle klopplegges. Dugnadsgjengen la 600 meter og har noe plank til gode. Det skal legges ganske mye langs Mjåvatn og like før du kommer til Kvinen-hyttene. Stien blir lagt om den siste delen før hyttene og da skal “vinterstien” brukes sommerstid også.

  • DnT Sør ønsker med dette tiltaket å verne naturen og styre ferdselen på denne populære strekningen fra Donsen til Kvinen.

Skoene må tas av ute og hunder har ikke adgang.