Home>Front>Styrke samholdet er viktig
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-07-27 11.14.39.png
Front Nyhet Sport

Styrke samholdet er viktig

Ole Martin Josdal overtok i november 2018 som trener for Tonstads A-lag i fotball. I år er det helt stopp med obligatoriske seriekamper grunnet Covid-19. Samme for treningskamper.

Eirik Ovedal og Merete Liland under alternativ trening. Yoga.

Da Ole Martin overtok treneransvaret var fokuset å styrke det sosiale og gjøre endringer sportslig. Hva som forventes på trening, hvordan vi skulle spille og hva som kreves for å bli et godt sammensveiset lag. Ole Martin uttaler følgende:

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-07-27 11.16.18.png

Trener Ole Martin Josdal.

– Vi konkurrerer mye. For meg er det viktig å skape en kultur for å vinne og konkurrere. Frem til dags dato har det sportslige fokuset vært å danne en felles forståelse av hvordan vi samhandler på banen. Mye har vært hvordan vi gjør dette uten ball i laget og hva vi skal gjøre når vi får den. Vi skal nå jobbe videre med hvordan vi er med ball i laget mot etablert forsvar. Viktig å ta et skritt av gangen for å ikke bite over for mye. Vi trener ikke nok til at vi kan jobbe med for mange ting om gangen.

Det sosiale er et annet viktig fokus.

Annonse

  • Vi skal ha det gøy sammen. På trening, sosialt og i kamper. Vi har brukt mye tid på å styrke samholdet. Har hatt sosiale sammenkomster, mesternes mester, yoga, sett fotballkamper og vært på treningsleir og diverse annet. Dette føler jeg har gitt resultater i form av at vi har blitt en godt sammensveiset gjeng.
  • Når samholdet styrkes, så blir følelsen av å høre til forsterket. Dette er viktig for meg. Man blir jo glad i hverandre og vi er jo en stor vennegjeng. Det tror jeg betyr at vi holder på spillerne og får nye spillere inn, og ikke minst at vi vil vinne for hverandre, sier Tonstad-treneren.
  • Største nederlag som trener for Tonstad ? Det ble en tøff start med tap i finalen mot Flekkefjord på Tonstad turneringen i januar 2019. Verste var nok å ikke vinne divisjonen i fjor. Vi trengte en seier på de to siste kampene, men taklet ikke presset, så vi endte på andre plass. Heldigvis gav dette også opprykk.
  • Hva er målsetningen i 5. Divisjon ? Første sesong er målet øvre del av tabellen, og så ønsker vi å kjempe om opprykk sesongen etter.
  • Hva er du fornøyd med ? Troppen. At vi er så mange spillere i laget som koser seg på trening og kjemper om startplass.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-07-27 09.02.25.png

Fra venstre bak. Aleksander Haughom, Steffen Kvello, Kristian Tjomlid, Mads Andor Eitland, Daniel Tjørhom, Marius Kvello, Nils Johannes Hadland, Ole Asbjørn Liland, Odd Inge Guddal, Sondre Gyland,

Foran fra venstre: Vladimir Tamasi, Carl Magne Fintland, Ole Erik Endrerud, Eirik Ovedal, Martin Roar Kinden, Abel Beyene, Bjørnar Bjørnestad. Fra treningsleir i Danmark i vår.

Laget har også fått et flott team rundt laget. Vi har Sigve Skregelid som er selve hjertet i klubben. Han stiller opp og er en strålende oppmann, selveste frontfiguren på Tonstad A-lag. Vi er heldige som har Kjell Grimsby som speaker på hjemmekampene. Det kommenteres om prestasjoner på banen og svevende dyr i luften, en attraksjon for de som kommer for å se på kampene.

Foran sesongen har en også fått Arne Tjørhom som keepertrener og assistent trener Henning «bestefar» Jakobsen. Arne har mange års erfaring som keeper og keepertrener, så vi styrkes godt på dette området. Henning er limet i en gruppe. En samlende person som er enormt flink til å skape liv rundt laget. Han skiver referater, ordner utstyr, ordner sponsorer til idrettslaget og bistår på treningsfeltet. En alt mulig mann!

  • Hva er du minst fornøyd med ? At jeg bare kan bruke 11 spillere om gangen. Dessverre må over halvparten av troppen utelates fra kamptroppen. Det er ikke noe gøy for en trener. Samtidig er det viktig at alle spillerne forstår at de er viktige for at laget skal ha suksess. Sunt med kamp om startplass.
  • Hva er ambisjonene dine med Tonstad ? Jeg vil tilbake til glansdagene i historien da Ommund Fintland var trener. Da var Tonstad en sesong i 4. divisjon. Jeg ønsker å rykke opp til 4. divisjon. Så gjenstår det å se om det målet kan oppnås.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-07-27 11.15.16.png

Fra venstre. Tormod Helland, Ole Erik Endrerud og Vladimir Tamasi. Rutinerte ringrever.

  • Hva er dine beste egenskaper som trener ? Tror det er å skape et samlende miljø i gruppen, som spillerne ønsker å være en del av. Samtidig håper jeg å ha utviklet min faglige kompetanse. Er fornøyd med måten vi har en felles forståelse for spillestilen.

Tonstad har vært gode i treningskampene og sesongoppkjøringen . Det startet med 4-3 tap borte mot Kvinesdal. Så slo vi Sokndal 6-2, Hellvik 4-1, Uavgjort 4-4 mot Bakke og så slo vi et dansk lag som het Thiese 3-1 på treningsleiren.

Oppkjøringen pågår enda, da det enda ikke er åpnet opp for breddefotballen. Krysser fingrene for at vi får spilt høstsesongen. Om ikke må vi finne på noe lurt å gjøre slik at spillerne får noe å konkurrere om utover høsten. Vi får legge en plan her om ting ikke åpnes opp.