Home>Arkiv>Værutsiktene bekymrer Sommerbilen
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-07-20 09.39.37.png
Arkiv

Værutsiktene bekymrer Sommerbilen

Vi er svært engstelige for værmeldingene søndag. Får vi det dårlige været som meldingene tilsier kan vi ikke bruke helikopter, sier Ida Scheie, prosjektleder i NRK Sommerbilen, før morgendagens sending.

Må helikopteret stå på bakken, reduserer det sendingen uten film fra helikopteret. Det jobbes derfor med alternativer i løpet av dagen.

Sommerbilen kjører fra Lysebotn litt over klokka 1000 i morgen tidlig. Da vil det være med en lokalkjent fra Lysebotn som vil fortelle om Lysebotn og veien oppover fjellsiden. Så blir det stopp ved Øygardstøl. Der vil trolig Henrik Lilleheim, parkeringsvakt, bli intervjuet om de som går til Kjerag.

Deretter fortsetter turen på Lyseveien, krysser grensen mellom Rogaland og Agder, Grydalen, Sirekrok og ut på fylkesvei 975. Sommerbilen vil stoppe ved Fjellbutikken i Suleskard. Anne May Sirekrok, daglig leder for butikken, håper at så mange som mulig møter opp i morgen.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-07-20 09.23.16.png

Reportere i Sommerbilen er Finn Tokvam og Øyvor Bakke. Foto: Julia Marie Naglestad, NRK.