Home>Front>Ventes mye nedbør neste 24 timer
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-07-05 13.55.31.jpg
Front Været

Ventes mye nedbør neste 24 timer

Det er kommet 35 mm med nedbør de siste 24 timer. Men de neste 24 timer er det ventet nesten dobbelt så mye. Det betyr over 100 mm de to siste døgn, forteller Alf Skreå som følger været og nedbøren tett, med målinger.

Striregn i store strømmer er ventet. Vinden er omkring 6 m/s fra vest sør-vest. Vindkast ved målestasjonen på Sinnes var oppe i 12 m/s. ved 15-tiden søndag. Ser ikke ut for at den sterke vinden som er meldt ved kysten skal komme i innlandet.

Alle regulerte vassdrag rundt Lysefjorden (Flørli, Tjodan, Lysebotn) kan få overløp eller tapping fra magasin gjennom sommeren.

Foto: Elva Sira vil sannsynligvis gå over veien/brua fra Neseveien til Fåråsen det neste døgnet.

Øystein Andre Pettersen (fra venstre), Hedda Høivik og Henrik Nordlander vader over en iskald elv ved Kobbaskjerjuvet.

Lyse gjør særlig oppmerksom på at det går betydelig overløp ut fra Store Flørlivatn og ned Kobbaskjærjuvet mot Lysefjorden. Det betyr at den merkede turstien mellom Flørli og Lysebotn/ Langavatn ikke kan benyttes så lenge det går overløp.

Annonse

Stavanger Turistforening fraråder også sine medlemmer at de ikke bør gå denne turstien nå med overløp og all nedbøren. Å krysse elva i Kobbaskjærjuvet, kan være direkte farlig nå.

Det går nå overløp fra både Store Flørlivatn, Nilsebuvatn og Strandvatn. Siste værmelding og snøforhold tilsier at denne tilstanden vil vedvare de neste ukene.

Fortsatt er det mye snø i fjellet. Med allerede fulle magasin kan det føre til overløp og mye vann flere steder. Sikker ferdsel er ikke anbefalt der det er unormalt mye vann i bekker, varierende vannføring, usikre snøbroer og is på magasin i høyere felt.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-07-05 13.55.38.jpg

Vatnet bygger seg opp ved brua fra Neseveien til Fåråsen.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-07-05 13.40.33.jpg

Stor vassføring i elva ned fra Ålsheia.