Home>Friluft>Villmarkscamp for ungdom
Friluft Front Nyhet

Villmarkscamp for ungdom

Camp Sirdal Villmark arrangeres denne sommeren for første gang. Det er plass til 14 ungdommer i alderen 14 – 17 år og arrangeres mandag 27. juli – onsdag 29. juli.
  • Dette er et nytt tilbud og konsept. For denne aldersgruppen er det ikke for mange tilbud. Vi håper det vil være fristende med en mobilfri opplevelse på høyfjellet, sier Cato Tjåland i Fitcamp som arrangerer campen i samarbeid med Sirdal Huskyfarm.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-07-10 09.42.54.jpg

Cato Tjåland håper mange vil være med på campen.

Basen for Campen er Sigurdsheller som ligger ved Øyarvatn i Øvre Sirdal. Hyttene ble satt opp av Thorvald Meyer Heiberg i 1915 og restaurert i år 2000. De er et «levende museum» fullt av historier, i et spennende område med mange kulturminner. Området er en del av Norges nest største verneområde, og her lever Europas sørligste villreinstamme.

Aktivitetene ungdommene får delta på i løpet av tre opplevelsesrike dager på høyfjellet er: padling (værforbehold), fisking, orientering, historiefortelling, filosofisk aften og tur til Sirdals lengste sandstrand. Underveis vil deltakerne få kunnskap om dyrelivet i området og kraftutbyggingen som har vært en viktig del av Sirdal kommune de siste tiårene.

Lederne på denne campen er Rakel Haukalid og Morten Rostille. De har de siste årene jobbet som guider på Svalbard og besitter en unik kompetanse innenfor friluftsliv. Begge har et brennende engasjement for å gi mennesker i alle aldre gode naturopplevelser. 1 – 2 huskyer fra Sirdal huskyfarm vil bli med på turen.

  • Ideen med denne villmarkscampen for ungdom er nettopp lansert. Flere har allerede meldt seg på og lederne er denne helgen i Sigurdsheller for å gjøre seg kjent og gå mer gjennom detaljene, sier Tjåland.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-07-10 09.24.59.jpg

Rakel Haukalid er en av lederne på campen sammen med huskyhund.

Annonse

Villmarkscampen koster 2.990,- kroner (alle aktiviteter og full pensjon inkludert).

Frammøte er klokka 1100 ved Fjellbutikken på Ådneram. Herfra blir det felles transport til båthusene ved Øyarvatn hvor vi skal forflytte oss videre til Sigurdsheller. Ungdommene hentes av foresatte klokka 1600 på onsdagen. Hentested er båthusene ved Øyarvatn.

https://www.deltager.no/camp_sirdal_villmark_27072020#init

Trenger du mer informasjon, kan du kontakte Cato Tjåland på telefon 40 86 13 35 eller cato@motivera.no