Home>Nyhet>En sommerdag og 17 nedbørsdager
Nyhet Været

En sommerdag og 17 nedbørsdager

Elendig julivær. En sommerdag med 22,4 grader, det var månedens siste dag 31. juli. Ellers kan vi notere 17 nedbørsdager. Helt forferdelig. En fellesferie som blir husket og notert i hyttebøkene.

Sinnes målestasjon på Haugen melder om 209 mm nedbør totalt. Det våteste døgnet var søndag 26. juli med 40,8 mm, da Sommerbilen besøkte øvre Sirdal. Alf Skreå i Skreå kan fortelle at han har notert 330,4 mm med nedbør i juli.

Kaldt var det også i begynnelsen av måneden. Da ble det notert 1,6 grader den 9. juli. Gjennomsnittet ble 14,3 grader.

En del vind har det også vært. Kraftigste vindkast som ble registrert var 28. juli med 15,9 m/s.

Juli har ellers vært preget av mye vann og elva Sira har hatt stor vannføring. Sira-Kvina Kraftselskap melder om fulle magasiner og det har resultert i mye overløp fra en del magasin. Mange har tatt turen for å se Kilen i Sirekrok renne over. Den største attraksjonen har nok vært Dorgefossen som er kommet opp i gamle høyder med stor vannføring.