Home>Front>Fantastisk beite – sauene på vei hjem
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:/Users/Lsir/Leif Sirevåg Dropbox/Leif Sirevåg/BSM 2019/2019-08-01 12.00.26.jpgBSM 2019:2019-08-30 11.04.38.jpg
Front Kvæven Nyhet

Fantastisk beite – sauene på vei hjem

 

Sauene har hatt et fantastisk beite denne sommeren. Vi kom litt seint i gang med å kjøre sauene til fjells i år på grunn av sein snøsmelting, men du verden for en god kvalitet på beite, sier Torbjørn Fjermestad, leder i Jæren Smalalag, til Sirdalmedia.
  • Når sauene er veldige rolige, betyr det at de trives og har godt beite. Sein snøsmelting. Mye nedbør i juli og sol og varme i august, har gitt nytt og godt beite hver dag. Det må resultere i god vekt også, legger Fjermestad til.

Ingen Sirdalsdager i år, men den tradisjonelle sauedriften til heiegjeter Torleiv Lye, på 4.000 – 5.000 sauer og lam, kommer fra Suleskard fredag 4. september, via fylkesvei 975, til Kvæven om kvelden. Det betyr en del venting for trafikantene.

På Donsen vil det førstkommende lørdag bli ”skiljing” av en mindre drift. Så fortsetter det onsdag 2. september med en større drift som skal ”skiljes” på Håheller.

Fredag 4. september er det Suleskard som nevnt. Mandag 7. september blir det ”skiljing” på Holmevass. Tirsdag 8. september blir siste pulje sendt fra Fidjeland til Kvæven og ”skiljing” vil også foregå i Hunnedalen denne dagen. Dette kan medføre en del stopp og venting for trafikantene disse dagene. Det må også medregnes stopp og venting i trafikken når sauer samles ved Rosskreppfjorden og jages østover mot Brokke.

Foto: Sauene kommer ned Suleskard fredag 4. september.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Illustrasjoner:2018-09-01 12.12.09.jpg

Fantastisk beite for sauene denne sommeren.

Annonse