Home>Nyhet>Kabeltrøbbel på Fidjeland
Nyhet

Kabeltrøbbel på Fidjeland

Mandag var det kabeltrøbbel på Fidjeland, etter at et transportfirma etter all sannsynlighet hadde vært borti kabelen og dradd den ned.

Det ble uenighet om høyden på kabelen. 410 centimeter var den, men ifølge transportfirmaet skal den være 450 centimeter.

Nabo Sigurd Jarl  Berge-Fidjeland oppdaget at et gatelys lå i hagen og fundamenter på stolpen var dratt opp og at den var skjev. Det må ha vært en del krefter for å få det til.

Berge-Fidjeland hentet traktoren og løftet kabelen opp (280 cm) slik at trafikken kunne passere.

Telenor dukket ikke opp i løpet av dagen. Derfor var det noen medarbeidere i Risa som hengte opp kabelen i en stolpe. En effektiv løsning. Skuffen på en traktor ble brukt som lift for å løfte opp medarbeiderne.

Etter 8-9 timers innsats av frivillige ble dette ordnet slik at fiberkabelen nå henger fire meter over bakken. Det er imidlertid både fiberkabel, fundamenter til stolpen og fester i stolpene som må ordnes.

Annonse

Ifølge Berge-Fidjeland, startet problemene i september i fjor. Da ble fiberkabler hengt opp mye lavere enn kabler langs veien. Nå fikk en resultatet av feilmonterte fiberkabeler.

Risamannskapene gjorde en god jobb med å henge opp kabelen igjen. Fidjelandnaboene har fiber og har forbindelse, men det må ryddes opp med riktige høyder, stolper og fundamenter.

Alle foto Sigurd Jarl Berge-Fidjeland.