Home>Nyhet>Kronerulling for nye scootere
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-04-11 08.28.32.jpg
Nyhet

Kronerulling for nye scootere

Sandnes Røde Kors Hjelpekorps har behov for å fornye sin snøscooterpark. Dagens scootere er utslitt og ”synger” på siste verset, 10 og 11 år gamle.
  • Vi har behov for nye scootere til vår base på Sinnes til vinteren, hvor vi holder til i vår hytte bak Sinnes Fjellstue, sier Rune Larsen, korpsleder i Hjelpekorpset. Der har vi mannskap i beredskap hver helg fra romjulen til over påske.

Hjelpekorpset har fått tilbud på to nye scootere, men mangler 230.000 kroner før økonomien er i boks. De har derfor nå startet en kronerulling i håp om at så mange som mulig vil være med å bidra for å hjelpe den frivillige redningstjenesten til Røde Kors.

Hjelpekorpset vil anskaffe to miljøvennlige scootere av typen Nye Lynx Commander, med 4-takts motor, som da er en mer stillegående maskin. Mer behagelig for hyttefolket, og en solid maskin som vil få mannskapet fram dit det er nødvendig ved utrykninger.

  • Vi skal være i beredskap for den kommunale helsetjenesten med blant annet å yte førstehjelp til turister, hyttefolk og fastboende. Når syke eller sårede ikke befinner seg i tilknytning til vei er det nødvendig med snøscooter for å komme til, og for å frakte pasienter til vei. Mange ganger er også pasientens ledsager med. Vi er på et vis en ambulanse for transport utenfor vei, sier Larsen.

Vil du være med, så benytt linken til Spleis

https://www.spleis.no/project/118994

Arkivfoto: Fridjof Voss med en av de gamle snøscooterne klar for utrykning i påsken.

Annonse