Home>Nyhet>Ras i Øksendal onsdag morgen
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-08-26 kl. 21.25.05.png
Nyhet

Ras i Øksendal onsdag morgen

Erling Skår bråvåknet onsdag morgen ved kvart på sju-tiden. Da hørte han et rabalder og så at det var en røyksky borte ved Husefjellet.

Senere viste det seg at en stein på omkring 15 tonn hadde landet like ved hytta til Kjell Oddvar Øksendal. Hytta ligger bare 300 meter fra hjemmehuset.

Hovedhytta er snaut 70 år gammel. Den har vært mye brukt og søndag var sønnen og familien på besøk. Øksendal forteller at hytta har forskøvet seg cirka ti centimeter. Hyttedør, vegg og vinduer ble ødelagt i sammenstøtet.

  • Det er nifst å tenke på at steinen traff rett ved soverommet der jeg pleier å sove. Det hadde vært litt av et sjokk å være i hytta da den steinen traff, sier Oddvar Øksendal til Sirdalmedia.

Da raset kom på onsdag morgen var Øksendal på jobb. Han fikk melding av en nabo om hva som hadde skjedd. Hytta ligger ved ei ur, kalt Revura, og de har aldri opplevd noe liknende tidligere.

Postveien til Tonstad går like under fjellet. Det er folk som går på tur innimellom, men jeg har ikke sett hvordan stien ser ut nå.

Torsdag kommer takstmann fra forsikringsselskapet på besøk, så får vi se hva som skjer videre med hytta.

Annonse