Home>Front>Taust i bakkene Lysebotn Opp
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Camera Uploads:2020-08-06 12.34.24.jpg
Front Sport

Taust i bakkene Lysebotn Opp

Therese Johaug og Simen Hegstad Krüger vant oppskriftsmessig Lysebotn Opp torsdag under åpningsrennet til Blinkfestivalen. Begge vant med klar margin i sine klasser, men uten applaus og uten publikum. Normalt pleier omkring 10.000 være i bakkene og heie på sine favoritter. Denne gangen var det taust. Mer et antiklimaks.

Therese Johaug vant dameklassen foran Heidi Weng og Helene Marie Fossesholm. Krüger vant for tredje år på rad foran Hans Christer Holund. Overraskelsesmannen var Håvard Moseby fra rekruttlandslaget som kom på 3. plass.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Camera Uploads:2020-08-06 10.48.28.jpg

Therese Johaug vant sin femte seier i Lysebotn Opp.

I hver klasse var det bare tillatt med inntil 25 startende. Alle fra Norge. De startet med et halvt minutts mellomrom, enkeltvis. Dermed uteble en del av spenningen og konkurransen.

Når en deltaker tok igjen en foran, måtte de gå til side og nærmest stoppe litt for å slippe konkurrenten foran med noen meter. Det var ikke tillatt å henge seg på en løper.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Camera Uploads:2020-08-06 10.47.37.jpg

Heidi Weng var fornøyd med sin 2. plass, aldri har hun vært nærmere Johaug enn i dette løpet.

Annonse

Skipresident Erik Røste gikk opp løypen, 7,5 kilometer med 640 høydemeter og 27 hårnålssvinger, sammen med toppidrettssjef Tore Øvrebø. Røste uttalte seg veldig positivt om vår region. – Her ses det muligheter og ikke begrensninger, sa Røste og roste arrangøren med den omleggingen av løypene som har blitt gjort til å årets Blinkfestival.

Til tross for rigide restriksjoner fra Skiforbundet, hadde alle løperne lyst til å komme i gang med konkurranser. Teste seg selv og se hvordan det kanskje blir denne vinteren. Nå blir det to løp i Sandnes Sparebank arena fredag og lørdag, før det avsluttes med stafett på søndag i Gjesdal.

Målområdet var avgrenset mer enn noen gang. Pressen fikk ikke slippe innenfor gjerdene og intervju med løperne foregikk på to meters avstand. Løperne kjørte i egne busser, mens pressen hadde sine minibusser. Båtene var også atskilt, med herrer, damer og pressen.

Skiskyttertalentet Martin Nevland (19) fra Figgjo IL hadde en tung dag opp Lysebotn-løypa. Han endte på 17. plass, snaue seks minutter etter vinneren Krüger. Han klaget etter målpassering på at kroppen ikke var helt på lag i dag. Derfor ble denne bakken ekstra tung.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Camera Uploads:2020-08-06 12.30.56.jpg

Martin Nevland (nr 5) blir forbigått av Sondre Ramse i siste bakken før mål.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Camera Uploads:2020-08-06 10.57.40.jpg

Helene Marie Fossesholm fikk 3. plassen.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Camera Uploads:2020-08-06 12.40.50.jpg

Store avstander mellom løperne og pressen.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Camera Uploads:2020-08-06 12.36.11.jpg

Lite publikum i årets Lysebotn Opp.