Home>Nyhet>Bommer kan hindre nødetatene
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-09-11 09.31.21.jpg
Nyhet

Bommer kan hindre nødetatene

Private bommer, inn til hyttefelt, kan være et hinder når ambulanse og brannbiler kommer på utrykning, sier stasjonsleder Kenneth Åsemoen ved ambulansene på Tonstad.

Nødetatene har nå mottatt nøkler fra Sira-Kvina Kraftselskap og en del private eiere av skogsveier, slik at de kan komme seg inn der det er hindringer i veien. Velforeninger og lignende er ikke like flinke til å meddele koder eller nummer for å komme gjennom private bommer.

  • Da kan vi lett bli stående på utsiden og taper dermed tid på å komme fram til pasienten, sier Åsemoen. Her må Velforeningene ta dette problemet på alvor, hvordan de skal informere om låsesystemet.
  • Enkelte plasser kan private bommer, som er låste, være en utfordring for utrykningskjøretøyer. Det burde være enkelt å legge til rette for informasjon på en eller annen måte, mener lensmann Egil Netland i Sirdal.

Foto: Bommer kan hindre nødetatene. Illustrasjon fra Suleskard Fjellgrend.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Camera Uploads:2020-02-16 11.41.52.jpg

Utrykningskjøretøyer blir stoppet ved private bommer.