Home>Front>Brannårsak: trolig feil i elektrisk anlegg
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-09-29 09.14.32.jpg
Front

Brannårsak: trolig feil i elektrisk anlegg

Mye tyder på at årsaken til at Brekkebua på Sinnes ble totalskadet i brann natt til mandag, skyldes noe med det elektriske anlegget, sier Egil Netland, lensmann i Sirdal.
  • Det kommer fram av de tekniske undersøkelser som ble gjennomført tirsdag av en krimtekniker fra Sør-Vest politidistrikt. Vi vil komme tilbake til mer detaljer når det foreligger en endelig teknisk rapport, sier Netland til Sirdalmedia.

Brannen startet natt til mandag ved 01.22-tiden, da brannvesenet fikk melding. Tjørhom og Tonstad brannvesen rykket ut, men de klarte ikke redde bygningen fra 1970-årene.

Brekkebua har i alle år vært et begrep og et kjent sted i Øvre Sirdal for å handle pølser og hamburgere, blant annet. Øystein og Tordis Brekke dreiv stedet i alle år, fram til Øystein ble pensjonist. Etterpå har det vært forskjellige leietakere som har drevet Brekkebua.

Kjetil Sunde var den siste, som holdt på med oppussing av lokalene. Sunde har holdt på ett års tid og det har vært mange med på dugnad. Han ville endre stedet til en bistro med små sittegrupper innendørs med gjenvinningsmøbler, for å gjøre stedet mer miljøvennlig.

Lokalene var ferdig oppusset og Mattilsynet skulle komme på inspeksjon før åpningen. Etter planen var det to utenlandske kvinner som skulle drive stedet.

Tordis Brekke, som eier bygningen, hadde forsikret bygget.

Annonse

Åstedet er fremdeles avsperret og politiet har ikke frigitt lokalene.

Foto: Krimtekniker graver i bakken der strømmen kom inn i bygningen.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-09-29 09.19.24.jpg

I den indre del av bygningen var kjøkkenet plassert.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-09-29 09.13.53.jpg

Lokalene og bygningen er totalskadet.