Home>Hytter>Dyreste fjellhytter – Sirdal på 4. plass
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-09-11 10.48.41.jpg
Hytter Nyhet

Dyreste fjellhytter – Sirdal på 4. plass

Sirdal kommune kom på 4. plass av de fjellhyttekommuner som hadde høyeste gjennomsnittlig hyttepriser i perioden 2016 – 2019. Sirdalsprisen var i gjennomsnitt litt over 3 millioner kroner, melder Statistisk Sentralbyrå i en ny statistikk torsdag.

Hol i Hallingdal (Geilo) og Ulvik i Hardanger (Finse) hadde høyeste gjennomsnittspris med 3,3 millioner kroner i snitt. Øyer i Gudbrandsdalen var på tredjeplass med gjennomsnittspris på 3,1 millioner kroner.

Trysil, Ringsaker og Hol hadde flest hyttesalg i fireårsperioden. Trysil lå på topp med 1 626 solgte hytter, mens Ringsaker og Hol hadde henholdsvis 1 339 og 1 235 salg. De som skaffet seg hytte i Trysil og Ringsaker kommer fra henholdsvis 80 og 100 ulike kommuner.

Sirdal kommer på 10. plass når det gjelder omsetning av hytter i denne perioden. Statistikken viser godt over 500 hyttesalg.

Hyttene som inngår i denne statistikken er tinglyste omsetninger i fritt salg der formålet med overdragelsen er fritidsbolig.

Foto: Byggeaktiviteten av nye hytter i Sirdal er stor. Her fører Sinneshyttå opp ny hytte på Rubetødnan.

Annonse

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-09-24 kl. 09.15.53.png