Home>Front>IRS belaster miljøforurensere
Front

IRS belaster miljøforurensere

Miljøforurensere, som slengte avfallet utenfor containerne ved Svartevatn (like ved GP-butikken) i helgen, vil få en faktura i posten med det første, sier renovasjonsleder Roald Larsen hos IRS Miljø.
  • Vi har nå gjennomgang av video-opptakene, og med faktura, vil bilder dokumentere hvorfor de må betale omkring 1.000 kroner i gebyr. Hytteeierne har bare rett til å kaste hytteavfall. Ikke store, tunge gjenstander som ikke går i containerne, sier Larsen, som har sett seg lei av den dårlige oppførselen.

IRS måtte mandag sende opp en ekstra bil og en ekstra mann for å rydde opp etter helgens kaos. Dette skal miljøforurenserne betale.

Larsen liker ikke utviklingen. Når hytteeierne undergraver hytterenovasjonen og det som kan kastes der, så kan resultatet bli høyere kostnader for den enkelte. Ifølge Larsen må noen betale merkostnadene med ekstra biler og mannskap.

Det interkommunale selskapet har i dag en svært rimelig ordning sammenlignet med andre selskaper. Avfallet skal kastes i containerne og ikke på utsiden. Video-overvåking av containerne fanger opp de som ikke følger reglene.

  • Nok er nok. Nå skal miljøforurenserne som ikke følger reglene tas og det skal de betale for, sier Larsen, som er mektig irritert over den nonchalansen enkelte brukere viser.

Foto: Video følger alle som kaster avfall ved Svartevatn.

Video er montert ved containerne og virker 24/7.

Annonse